Ny Windows Server kommer i åtte utgaver

Microsoft skal lansere Windows Server 2008 i neste kvartal. Nå er versjonene og prisene klare.

Ny Windows Server kommer i åtte utgaver

Microsoft skal lansere Windows Server 2008 i neste kvartal. Nå er versjonene og prisene klare.

Microsofts Windows Server 2008 skal komme på markedet den 27. februar neste år. Under en presentasjon i går, ble det klart at produktet vil komme i åtte ulike utgaver. I tillegg vil flere av utgavene tilbys i både 32-bits og 64-bits versjoner.

Tre av de åtte utgavene inkluderer Microsofts virtualiseringteknikk for servere, hypervisoren Hyper-V, tidligere kjent som Viridian. Disse utgavene finnes bare for 64-bits systemer.

    Les også:

Windows Server 2008 Standard er den enkleste og billigste varianten av Windows Server 2008. Denne vil koste 971 dollar og leveres med fem klientaksesslisenser (CALs). Versjonen med Hyper-V koster 999 dollar og inkluderer én virtuell instans.

Windows Server 2008 Enterprise tilsvarer standard-versjonen, men leveres med 25 CALs. Prisen er da 3971 dollar. Versjonen med Hyper-V koster 3999 dollar og inkluderer fire virtuelle instanser.

Windows Server 2008 Datacenter skal mer være egnet for forretningskritiske applikasjoner enn de billigere utgavene. Denne utgaven koster 2971 dollar per prosessor. Utstyrt med Hyper-V er prisen 2999 dollar per prosessor. Da er et ubegrenset antall virtuelle instanser inkludert.

I tillegg disse generelle systemene, kommer Microsoft også med to utgaver som er beregnet for mer spesifikke oppgaver. Ingen av disse leveres med Hyper-V.

Den ene er Windows Web Server 2008, som er designet for kun å fungere som webserver. Den tar i bruk Internet Information Services (IIS) 7.0, ASP.NET og .NET Framework for å levere websider, webapplikasjoner og webtjenester. Prislappen er på 469 dollar.

Den åttende utgaven av Windows Server 2008 er for Itanium-baserte systemer. Denne versjonen skal være optimalisert for store databaser og spesialtilpassede applikasjoner. Operativsystemet støtter opptil 64 prosessorer. Prisen for operativsystemet er på 2999 dollar per prosessor.

Til toppen