Ny Windows Server med servicepakke

Når neste Windows Server blir lansert neste uke, vil den kalles for Service Pack 1.

Ny Windows Server med servicepakke

Når neste Windows Server blir lansert neste uke, vil den kalles for Service Pack 1.

Microsoft skal offisielt lansere flere produkter den 27. februar. Blant disse er Windows Server 2008. Men allerede fra dag én vil produktet som gjøres tilgjengelig være Windows Server 2008 Service Pack 1.

Dette lyder litt spesielt, for Microsofts servicepakker skal på papiret være store, fornyende og samtidig oppsummerende oppgraderinger til allerede utgitt produkter.

Iain McDonald i Microsoft har en forklaring.

Fra og med utgivelsen av Windows XP har ikke Microsoft av ulike årsaker vært i stand til å samkjøre utgivelsene av klient- og serverutgavene av Windows. Windows 2003 har en helt annen kodebase enn Windows XP. Dette har ført til at oppdateringer og servicepakker til Windows XP og Server 2003 har måtte gjøres mer eller mindre uavhengig av hverandre.

Da Windows Vista ble lansert i slutten av 2006, var det fortsatt lenge igjen til Windows Server 2008 ville være klar.

Nå, som både Windows Server 2008 og Service Pack 1 til Windows Vista snart blir allment tilgjengelige, deler server- og klientproduktene av Windows for første gang på lenge samme kodebase. Det som er nytt i Service Pack 1 til Vista, er også inkludert i Windows Server 2008.

Ifølge McDonald skal dette bety at Microsoft heretter vil kunne gi ut oppdateringer til begge produktene samtidig. Dette inkluderer Service Pack 2, som vil være den første egentlige servicepakken til Windows Server 2008.

    Les også:

Til toppen