«Ny» Windows snart ferdig

Men du må vente.

Muligheten til å se skrivebordets bakgrunnsbilde også i Modern UI, er blant nyhetene i Windows 8.1. Men for mange er det nok andre nyheter i samspillet mellom desktoppen og Modern UI som vil være viktigst.
Muligheten til å se skrivebordets bakgrunnsbilde også i Modern UI, er blant nyhetene i Windows 8.1. Men for mange er det nok andre nyheter i samspillet mellom desktoppen og Modern UI som vil være viktigst. (Bilde: Microsoft)

Men du må vente.

Windows 8.1 kommer til å bli den første store oppdateringen til Windows 8. Dette er en gratis oppdatering som først og fremst er et svar på tilbakemeldinger fra Windows 8 om hva som fungerer og ikke fungerer i det relativt nye operativsystemet. Tidligere ville en slik oppdatering blitt kalt for «Service Pack», men Microsoft ser nå ut til å ha droppet dette navnet, som har blitt brukt om kumulative samlinger av tidligere oppdateringer og til dels ny funksjonalitet.

Mary Jo Foley skriver nå i All About Microsoft-bloggen til ZDNet at alt tyder på at Windows 8.1 vil bli ferdig innen utgangen av august, noe Microsoft offisielt kunngjorde i begynnelsen av juli.

Dette innebærer ikke at Windows 8.1 blir tilgjengelig for brukerne på dette tidspunktet. Oppdateringen skal da har RTM-status (Release To Manufacturing), noe som innebærer at den gjøres tilgjengelig for i alle fall de store pc-leverandørene. Disse vil deretter få en viss tid på seg til å gjøre seg kjent med endringene og gjøre nødvendige tilpasninger til produkter som skal selges med Windows 8.1.

I går siterte Foley kilder som forteller at Windows 8.1 vil bli tilgjengelig, både som oppdatering til Windows 8 og ferdig installert på nye maskiner, i midten av oktober. Foley skriver også at mye tyder på at heller ikke de som abonnerer på Microsofts TechNet- og MSDN-tjenester, vil få Windows 8.1-oppdateringen noe tidligere enn andre.

The Verge offentliggjorde i går noen bilder fra en helt ny og lukket testversjon av Windows 8.1. Det meldes ikke om de helt store endringene siden forrige lekkasje, bortsett fra en ny videoguide om hvordan man bruker operativsystemet, og at Skype er ferdig installert. En omfattende gjennomgang av hva som ganske sikkert kommer av nyheter i Windows 8.1, finnes i denne produktguiden.

    Les også:

Til toppen