FORBRUKERTEKNOLOGI

Ny Windows-versjon for Tablet PC-er

Microsoft har kommet med en ny utgave av Windows XP for Tablet PC-er.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. aug. 2004 - 13:09

Microsoft annonserte onsdag at Windows XP Tablet PC Edition 2005 er tilgjengelig. Operativsystemet etterfølger Windows XP Tablet PC Edition som ble lansert i november 2002.

Den nye utgaven av operativsystemet tilbys gratis til dagens brukere når de laster ned og installerer Service Pack 2 til Windows XP.

Et nytt "på stedet" inndatapanel dukker opp rett under inndatabokser når brukeren tapper på boksen med pekepennen og trykker på en egen TIP Access-knapp (Tablet Input Panel). Dette skal gjøre det raskere for brukeren å skrive inn tekstdata med pekepennen. Siden panelet er en del av operativsystemet, skal den fungere sømløst på tvers av hele operativsystemet og i alle Windows XP-baserte applikasjoner.

Den nye utgaven av operativsystemet støtter sanntids håndskriftsgjenkjenning, noe som skal la brukeren se konverteringen fra håndskrevne ord til tekst og rette eventuelle feil, før det sendes og blir satt inn i tekstblokken. Det skal også dukke opp en liste som inkluderer anbefalte, alternative ord, samt individuelle bokstaver og tall.

Inndataområdet legger automatisk til plass for en ekstra linje når en bruker nærmer seg slutten av en linke. noe skal gjøre det enklere enn tidligere å skrive inn store tekstmengder.

    Les også:

Det er nå mulig å legge til regler for hvordan håndskrift skal gjenkjennet i gitte tekstfelter. Som eksempel nevner Microsoft en regel som kan betinge at håndskriftdata som settes inn i et felt for postnummer bare skal kunne konverteres til siffer. Da vil ikke operativsystemet forvirres av likheten mellom tegnene "Z" og "2", eller "S" og "5". Denne egenskapen skal kunne tas i bruk i omtrent alt som er av Windows XP-baserte applikasjoner, hevder Microsoft.

Den nye utgaven av operativsystemet skal også være bedre integrert med Microsofts Office System 2003-programvare, slik at brukerne kan sette inn tekst og kommentere nærmest hvor som helst i Office 2003-versjonene av Word, Excel og PowerPoint. Det skal også være mulig å sende håndskrevne e-postmeldinger med Outlook 2003.

Microsoft har også kommet med en ny utviklerplattform, Windows XP Tablet PC Edition Software Development Kit 1.7 for det nye Tablet PC-operativsystemet, som blant annet skal gjøre det mulig å lage verktøy med utvidet, kontekstavhengig støtte.

Selv om mer enn 40 ulike PC-leverandører tilbyr Tablet PC-baserte modeller, har ikke salget i Norge tatt av. Dette skyldes at det ikke finnes noen utgave av Tablet PC-utgaven av Windows som tolker norsk håndskrift, det er bare de store språkene som foreløpig støttes.

Microsoft forteller at det i løpet av de neste 12 månedene vil lanseres en rekke nye maskinvaremodeller spesielt designet for næringslivet, studenter og konsumenter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.