Ny WLAN-standard kan bli utsatt til 2008

Arbeidet med å fullføre WLAN-standarden 802.11n, er blitt ytterligere forsinket.

Ny WLAN-standard kan bli utsatt til 2008
Bilde:

Mye tyder på at det andre utkastet til WLAN-standarden 802.11n vil bli publisert på et senere tidspunkt enn først planlagt. Ifølge Betanews skulle dette utkastet opprinnelig bli ferdig sent denne høsten, men kan gjennomgangen av omtrent 12.000 kommentarer til det første utkastet føre til at det andre utkastet først kommer i januar 2007.

Omtrent halvparten av kommentarene skal ha hatt med behov for endringer i teksten å gjøre, mens de øvrige skal kunne føre til at det gjøres endringer i standarden. Slike endringer kan føre til at utstyr som i dag selges, som er basert på det første utkastet, ikke vil være fullt ut kompatibelt med standarden.

Denne forsinkelsen vil i sin tur føre til at den endelige standarden ikke vil bli godkjent før i 2008, mener bransjemedlemmer blant annet Betanews har vært i kontakt med.

    Les også:

En arbeidsgruppe innen IEEE har begynt arbeidet med å gå gjennom kommentarene, men dette arbeidet beskrives som en langtekkelig og tidkrevende prosess. Det andre utkastet er derfor blitt utsatt for å gi arbeidsgruppen tid til å fullføre gjennomgangen.

Ifølge Betanews gjenstår flere problemer, inkludert det å bli enige om en metode for å kombinere trådløse kanaler for å øke gjennomstrømningen og redusere effektforbruket, i tillegg til problemer knyttet MIMO-produkter (Multiple Input, Multiple Output) fra ulike leverandører som fungerer dårlig sammen. Det ventes likevel at dette vil kunne løses i løpet av de neste månedene.

Utstyr basert på 802.11n skal tilby både raskere nettverkshastigheter og lenger rekkevidde enn utstyr basert dagens 802.11a/b/g-standarder. I tillegg tilbyr flere leverandører allerede MIMO-baserte produkter, enten basert på det første utkastet av 802.11n eller på proprietære løsninger. Felles for disse kan bli at de vil fungere dårlig sammen med utstyr fra andre leverandører.