Ny Wolfenstein snart i butikken

Mange PC-spill blir forsinket i det uendelige, men det gjelder ikke oppfølgeren til et av verdens mest solgte PC-spill, Return to Castle Wolfenstein.

Mange PC-spill blir forsinket i det uendelige, men det gjelder ikke oppfølgeren til et av verdens mest solgte PC-spill, Return to Castle Wolfenstein.

Mange PC-spill blir lovet lansert, men så drøyer det årevis og når spillet endelig kommer i salg, er det lite imponerende. Det verste eksempelet var kanskje Daikatana, laget av John Romero, en av hovedmennene bak Wolfenstein 3D. Les: Lover norsk middelalderspill til jul

Wolfenstein 3D var banebrytende da spillet dukket opp på midten av 90-tallet. Før Wolfenstein hadde du styrt figurer ovenfra eller fra siden, men nå var du personen selv og løp rundt i en 3D-verden. Uttrykket første-person-spill var født.

Siden dukket Doom og Quake opp, og serien har vært verdens mest solgte dataspill. Men oppfølgeren av orginalen har ligget i kortene en stund. Tidligere i høst slapp Activision en testversjon av flerspiller-versjonen av Return to Castle Wolfenstein. Les: Prøv det nye Wolfenstein-spillet

Nå melder selskapet overraskende at spillet er ferdig og har gått i produksjon. Spillet vil derfor rekke det svært viktige julesalget.

Plottet er ikke så veldig grensesprengende. Du skal tilbake til Castle Wolfenstein og nedkjempe både mannlige og kvinnlige SS-soldater (over) samt diverse mer eller mindre feilslåtte gen-eksprimenter som løper rundt på to og fire.

Men der plottet ikke overrasker, tar grafikken igjen. Skjermbilder fra spillet er imponerende. Her kan du bla i et utvalg på Activisions nettsider.

Europeisk lanseringsdato er 30. november, da vil spillet være i norske butikker, forteller Kjetil Valseth hos importøren IQ Media.

Til toppen