Ny ZENworks gir enda enklere Novell-nett

Versjon 2 av Novells pakke for å administrere brukere og arbeidsstasjoner i lokalnettet gir bedre styringsmuligheter og er integrert med tredjeparts verktøy som antivirus fra Network Associates.

Versjon 2 av Novells pakke for å administrere brukere og arbeidsstasjoner i lokalnettet gir bedre styringsmuligheter og er integrert med tredjeparts verktøy som antivirus fra Network Associates.

ZENworks 2 (ZEN står for Zero Effort Networking) er tilgjengelig fra i dag i USA. Internasjonale utgaver loves klare innen 90 dager. Verktøyet forutsetter Netware 4.11 eller nyere. Netware 5 inkluderer bare en smakebit kalt ZENworks StarterPack, der mange av funksjonene i den fullverdige versjon 2 mangler.

ZENworks henter opplysninger om brukere, applikasjoner og maskiner fra katalogtjenesten NDS (Novell Directory Services). Nytt i versjon 2 er muligheten til å legge opp regler som sikrer at en bruker får tilgang til sin private arbeidsflate uavhengig av hvilken maskin vedkommende er pålogget. Andre forbedringer er muligheten til å fordele programvare til arbeidsstasjoner uten pålogget bruker og til å be brukeren oppgi preferanser under installasjonsprosessen.

Oppgraderingen gjør det mulig å spore applikasjoner. All informasjon om programvare og maskinvare kan gjøres tilgjengelig i en ODBC-kompatibel SQL-database. Du kan forhåndsdefinere og hente ut inventarrapporter direkte fra ZENworks. En annen interessant nyhet er at du kan få rapporter over hvordan det er gått med alle fjernstyrte installeringer. Muligheten for å fjernkopiere og fjerneksekvere filer er også bedret. Egenskapen "Remote View" lar en administrator se en brukers skjerm uten å tilegne seg kontroll over brukerens tastatur eller mus.

To typer tredjepartsprogramvare er integrert: Virus Scan antivirus fra Networks Associates, og en fembruker versjon av Check 2000 for ZENWorks, et program fra Greenwich Mean Time som varsler om mulige år 2000-problemer og gir veiledning i hvordan de kan løses.

Til toppen