BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nye 805 millioner til Ericsson

Ericsson fortsetter å gjøre det skarpt i Kina. Onsdag tildelte telemyndighetene i Heilongjiang-provinsen det svenske telekomselskapet en GSM-kontrakt verdt 805 millioner kroner.

Øystein Kvistad
3. juli 1997 - 11:28

Dette er den andre utvidelseskontrakten Ericsson har fått i Heilongjiang, som dermed får et GSM-nett med en kapasitet på 800.000 abonnenter.

Avtalen innebærer at Ericsson skal levere mikrobasestasjoner for GSM 1800 som skal knyttes til det eksisterende GSM 900-nettet. Foruten høyere kapasitet vil utbyggingen også blant annet gjøre det enklere å innføre mer personlige kommunikasjonstjenester i fremtiden.

Ericsson og telekommyndighetene i Heilongjiang (HLJPTA) har inngått en langsiktig samarbeidsavtale som blant annet involverer et omfattende kompetansehevingsprosjekt. Første skritt på veien er at Ericsson bygger et teknologi- og supportsenter i provinsen.

Samarbeidet staret allerede for fire år siden da HLJPTA valgte Ericsson som hovedleverandør til regionens analoge TACS mobilnett. Provinsen fikk sitt første digitale GSM-system installert i 1995.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.