BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nye Alpha-servere fra HP

HP har utgitt en ny Alpha-prosessor, EV7, og i den anledningen er hele serien av Alpha-servere fornyet.

21. jan. 2003 - 11:38
HP AlphaServer-produkter. <i>Foto:  HP</i>
HP AlphaServer-produkter. Foto:  HP

Den nye Alpha-prosessoren EV7 kommer i to utgaver i henholdsvis 1,15 og 1,0 GHz, og skal være ytterligere optimalisert med tanke på applikasjonsytelse. Prosessoren har også fått en ny design med integrerte komponenter for symmetrisk flerprosessering. Disse er tilrettelagt med tanke på en ny svitsjfri sammenknytning for å kople sammen prosessorer.

Ifølge HP skal dette gi lineær skalérbarhet i ytelse per prosessor opptil 64 prosessorer. HP viser til SPECrate2000-tester som stadfester tilnærmet 100 prosent lineær skalérbarhet fra 1 til 32 prosessorer. (En gjennomgang av CPU2000-testene gjengitt på nettstedet til Standard Performance Evaluation Corporation, SPEC, viser at dette stemmer, selv om tallene viser til utgående AlphaServer-modeller.)

HP viser også til båndbreddetester fra STREAM der AlphaServere jevnt over gjør det svært bra sammenliknet med "tilsvarende" modeller fra IBM og andre.

I den øvre enden tilbys AlphaServer GS1280 med åtte eller 16 prosessorer. 32-prosessors varianten kommer til sommeren, mens 64-prosessors modellen er lovet innen utgangen av året. På "avdelingsnivå" tilbys ES80 med opptil åtte 1 GHz-prosessorer fra begynnelsen av mars. Nye "arbeidsgruppe" modeller, ES47, er tilgejngelige nå med fra to til fire 1 GHz-prosessorer.

Dette er den nest siste oppgraderingen av Alpha-serien. Neste år kommer en revidert prosessor, EV79, og de absolutt siste nye maskinene.

Jul Johansen i HP Norge sier til digi.no at Alpha-maskinene fortsatt er god forretning her i landet.

- Maskinene selger forholdsvis bra, og vi har en trofast kundemasse. Vi skal presentere de nye AlphaServerne i Oslo i neste uke, og har et femtitalls påmeldte kunder. Utfasingsprogrammet og overgangen til Itanium er strukket ut over mange år. Vi vil fortsette å selge Alpha-maskiner ut 2006, og vi garanterer support fram til 2012. Derfor er denne lanseringen faktisk ganske spennende for oss.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.