BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nye AMD-prosessorer for nettskyen

Lanserer ny Opteron-familie for små og energieffektive servere.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. juni 2010 - 13:30

AMD lanserte i dag selskapets nye Opera 4000 Series-plattform. Dette er ifølge selskapet den første serverplattformen som er designet fra starten av for å møte kravene ved datasentrene som driver de store nettskyene, men som også skal være egnet for mindre bedrifter som ønsker energieffektive systemer med én eller to prosessorer.

Plattformen skal også brukes i avanserte, integrerte systemer, blant annet telekom-servere, lagringssystemer og digitale informasjonstavler.

– Inntil nå har kunder som har ønsket å bygge kompakte og energieffektive nettsky- eller «hyperscale»-datasentra, enten måtte presse kostbare høyende-løsninger inn i sitt databehandlingsmiljø, eller så har de måtte velge laveffekts klientbaserte løsninger som kanskje ikke har tilbudt det riktige nivået av ytelse og serverfunksjonalitet, sier Patrick Patla, daglig leder for AMDs divisjon for servere og integrerte systemer, i en pressemelding.

Modelloversikt for AMD Opteron 4100 Series.
Modelloversikt for AMD Opteron 4100 Series.
Innmaten i en prosessor i AMD Opteron 4100-serien. <i>Bilde: AMD</i>
Innmaten i en prosessor i AMD Opteron 4100-serien. Bilde: AMD

Den nye Opteron-serien består av prosessorer med fire eller seks kjerner, hvor de mest energieffektive utgavene har kjerner som maksimalt skal kreve en effekt på seks watt.

Opteron 4100-serien består i første omgang av ni modeller til en pris på mellom 99 og 698 dollar per stykk.

AMD har i de siste årene levert løsninger som stort sett har tilbudt muligheter for oppgradering til nyere prosessorgenerasjoner. Servere basert på Opteron 4000 Series-plattformen skal også være kompatible med Opteron 6000-prosessorene og trolig også prosessorer basert på AMDs «Bulldozer»-kjerne, som kan ventes i 2011.

Foreløpig er det klart at i alle fall Acer, Dell, SGI, Supermicro og ZT Systems vil lansere systemer basert på Opteron 4000 Series-plattformen i løpet av de nærmeste månedene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.