– Nye Android klar i november

Nye Nexus-enheter skal også være på vei.

– Nye Android klar i november
Android L vil mest sannsynlig rulles ut fra 1. november, sier kilder. Bilde: Google Live Stream

Nettstedet Android Authority hevder å ha svært gode kilder på at det ikke er lenge til nye Nexus-enheter dukker opp.

Som kjent er Nexus-maskinvaren Googles referanse-mobiler og nettbrett for Android-plattformen. Smartmobilene i Nexus-serien pleier å komme på høsten - den forrige modellen, Nexus 5, ble lansert den 31. oktober i fjor, og var produsert av LG.

Ifølge kildene er altså en ny Nexus rett rundt hjørnet, og vil vises frem enten den 15. eller 16. oktober.

Det er litt uavklart hvem som vil produsere enhetene, og hvilke formater de vil finnes i. Android Authority mener at det er snakk om et HTC-utviklet Nexus 9-nettbrett, samt en stor telefon i «phablet»-format fra Motorola. For bare få dager siden kom det frem informasjon om at HTC jobber tett med Google om et nytt nettbrett, og det kan altså være Nexus 9.

Samtidig er det ventet at Googles mye omtalte og spennende Android L vil få en endelig lanseringsdato, og utrullingen av det nye operativsystemet vil skje fra 1. november.

Android L er etterlengtet - det bringer med seg en overhaling av grensesnittet, bedre varslinger samt en raskere utviklingsmotor som vil innebære forbedringer i ytelse og batterilevetid.

Det er rimelig å anta at de nye Nexus-enhetene vil være utstyrt med Android L fra starten av - eller få en oppdatering svært raskt etter lansering.

    Les også: