BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nye bedriftspakker fra Microsoft

Microsoft forbereder nye regnskaps- og serverpakker for bedrifter med 50 til 1000 ansatte.

7. sep. 2005 - 09:24

Microsoft forbereder en 55 lanseringsmøter verden over for å markedsføre kommende produkter beregnet på bedrifter med 50 til 1000 ansatte, dem Microsoft oppfatter som «mellomstore». Det dreier seg blant annet om serverpakker, regnskapsprogrammer, kundehåndteringsverktøy og rollespesifikk integrering mot Office.

Det første arrangementet skal kjøres i USA i dag, med Bill Gates, Steve Ballmer og opp mot 500 kunder og partnere. Det hele organiseres av avdelingen Microsoft Business Solutions, en av de få i Microsoft-systemet som fortsatt går med underskudd. Avdelingen ble opprettet for å samle oppkjøp som Great Plains, Axapta og Navision.

Blant tiltakene som vil kunngjøres, ifølge forhåndsuttalelser til amerikansk presse, er at produktene som Business Solutions selger i dag, skal samles under ett felles varemerke: «Dynamics». Bokstavpar etter Dynamics-navnet skal angi selve produktet. Axapta vil følgelig hete «Dynamics AX».

Eksisterende produkter vil utvides med et femtitalls rollespesifikke «instrumentbord» som kombinerer applikasjoner og andre tjenester avhengig av hvilken rolle brukeren spiller i organisasjonen. Instrumentbordene skal blant annet stå for hensiktsmessig integrasjon mellom økonomisystemer og Office-programmer som Excel.

Microsoft lover å sette sammen en egen regnskapspakke for mellomstore bedrifter, kalt «Office Small Business Accounting». Den skal først innføres i USA, og deretter selges utenlands.

En annen nyhet er en pakke serverprodukter beregnet på bedrifter med fra 50 til 1000 ansatte. Den nye pakken skal hete «Centro» og vil omfatte Windows Server, Exchange og produkter for drift, konfigurering, brukeradministrasjon, programvareinstallasjon med mer. Centro vil omfatte Longhorn-serveren og det som i dag betegnes som Exchange 12, og kan følgelig ikke ventes før tidligst en gang i 2007.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.