Nye beskyldninger mot McAfee

Symantec gikk i forrige uke ut med nye anklagelser mot erkerivalen i virusprogramvareindustrien, McAfee, som de nå beskylder for å ha råkopiert programkode til sine antivirusprogram.

Symantec gikk i forrige uke ut med nye anklagelser mot erkerivalen i virusprogramvareindustrien, McAfee, som de nå beskylder for å ha råkopiert programkode til sine antivirusprogram.

Copyright-striden mellom Symantec Corp. og McAfee Associates Inc. begynte i vår da Symantec påstod at McAfees PCMedic-program inneholdt kode stjålet fra Symantecs CrashGuard og saksøkte firmaet. I forrige uke raste McAfees aksjer 19 % etter nye anklager fra Symantec som nå hevder at deres kode har blitt direkte kopiert, ikke bare til PCMedic, men også til McAfees flaggskip VirusScan.

McAfee Corp. tilbakeviste øyeblikkelig anklagene og gikk til motsøksmål for injurierende påstander. I pressemeldingen beskriver McAfee Symantecs toppsjef, Gordon Eubanks, som en tidligere anklaget kriminell, melder Wall Street Journal. McAfee spiller her på en sak fra 1996 hvor en domstol etter fire års etterforskning frafalt en siktelse for industrispionasje mot Eubanks.

William Larson, toppsjefen i McAfee Associates, sier også at bedriftene hadde innledet samtaler for å prøve å løse saken før Symantec kom med sitt utspill i forrige uke, men dette benekter Eubanks.

I en bransje hvor konkurransen er hard og kundenes oppfattelse av produktet er så avgjørende, kan rykter og usannheter gjøre stor skade. Et antivirusprogram er ikke lenge alene med sine nyheter på markedet, og mye ressurser går med til knep for å skape positiv omtale av egne produkter og tilsvarende dårlig omtale av konkurrentene. Ingen andre i bransjen gjør dette så godt som William Larson i McAfee som rutinemessig publiserer pressemeldinger hvor han anklager konkurrentene for juks og bedrageri.

Markedet for antivirusprogramvare er dessuten vel verd å kjempe om. Det som engang begynte som fientlige små programmer spredt via disketter til de aller fleste datamaskiner, har etterhvert utviklet seg til å bli avanserte virus med gyldne muligheter på Internett og i elektronisk post. Når bedriftene så hiver seg på intranett og internettløsninger blir ikke lenger virusprogramvare "kjekt å ha", men en fundamental del av systemenes infrastruktur.

McAfees markedsverdi ligger i dag på 3.4 milliarder dollar og hadde en omsetning på USD 86 millioner i andre kvartal i år. Symantec ligger bak McAfee i antall solgte enheter, men leder allikevel markedet for antivirus totalpakker. Selvfølgelig krangler firmaene også om hvordan man skal lese markedsdataene.

Konkurrentene forventer ikke noen våpenhvile med det første.

- Et overblikk på denne industrien viser deg at alle konflikter involverer McAfee, sier Rob Lowe i Trend Micro Inc, et firma som fra før har saksøkt både Symantec og McAfee for copyright-brudd.

(kilde: Wall Street Journal)

Til toppen