Nye betautgaver av WinFX-rammeverk

Microsoft har publisert nye betautgaver av to rammeverk fra WinFX, som nå kan brukes i produksjonsmiljøer.

Microsoft har publisert nye betautgaver av to rammeverk fra WinFX, som nå kan brukes i produksjonsmiljøer.

Microsoft annonserte i går at selskapet har utgitt nye betautgaver av WinFX-rammeverkene Windows Communication Foundation og Windows Workflow Foundation. Rammeverkene skal hjelpe utviklere med på gi Windows-applikasjoner støtte for henholdsvis webtjenester og arbeidsflyt.

Rammeverkene er tilgjengelige for MSDN-abonnenter fra denne siden. De er utgitt med en Go-Live-lisens, som tillater bruk av programvare basert på rammeverkene i produksjonsmiljøer.

Go-Live-lisensen tillater dog ikke distribusjon av selve rammeverkene - brukerne av programvaren må i hvert enkelt tilfelle skaffe rammeverkene med Go-Live-lisens direkte fra Microsoft. Selskapet tilbyr heller ikke support på disse versjonene, som er testutgaver og ennå ikke ferdig utviklet.

For de fleste vil det bare være aktuelt å benytte disse versjonene av rammeverkene i et produksjonsmiljø hvor det utvikles programvare som ikke skal utgis før WinFX-rammeverkene blir endelig lansert.

    Les også:

- Vi gir kundene grønt lys til å bruke dette i produksjonen, sier Ari Bixhorn, direktør for webtjenestestrategi i Microsoft, i en pressemelding.

- Vi har samarbeidet med flere hundre tidlige brukere i omtrent et år. Vi har utført pålitelighetstesting og stresstester som gjør programvaren klar for produksjonsbruk, sier Bixhorn til News.com.

De nevnte rammeverkene og resten av WinFX vil være en del av Windows Vista og senere Windows-utgaver, men utgis også til Windows XP og Windows Server 2003 for å sikre at applikasjoner basert på rammeverkene også kan kjøres på eksisterende systemer.

Til toppen