BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nye brukertall for Google+ og Android

Tallene fra Google viser at analytikere ikke alltid er så treffsikre.

Statuen for Ice Cream Sandwich-utgaven av Android ble stilt opp ved Googleplex denne uken.
Statuen for Ice Cream Sandwich-utgaven av Android ble stilt opp ved Googleplex denne uken. Bilde: Googles Android-kanal på YouTube
14. okt. 2011 - 10:53

I forbindelse med presentasjonen av kvartalstallene for årets tredjekvartal, kom Google som ventet også med tall for bruken av Google+ og Android.

Forrige gang Google kom med tall om antallet Google+-brukere, var ved forrige kvartalspresentasjon, i juli. Da hadde antallet passert 10 millioner, drøyt to uker etter at den første, begrensede «felttesten» ble åpnet. I andre halvdel av september ble Google+ åpnet for alle, og eksterne analytikere har i ettertid forsøkt å beregne vekst og fall i vekst og fall bruken av tjenesten.

Fordi svært mye av det som postes i Google+ er meldinger som ikke deles med alle – to tredeler ifølge Googles Bradley Horowitz – så vil de eksterne analysene bare omhandle en tredel av den totale aktiviteten. Det kan bidra til en ganske stor feilmargin.

Paul Allen, en uavhengig analytiker, beregnet like etter at Google gjort Google+ til en åpen betaversjon, at antallet brukere ville kunne nærme seg 50 millioner innen utgangen av september. Det viser seg nå å være temmelig feil.

Ifølge kvartalrapporten har Google+ nå 40 millioner brukere, altså betydelig færre enn det analytikere har anslått. Nevnte Paul Allen tidlig ute med å innrømme at han hadde bommet.

40 millioner registrerte brukere er selvfølgelig langt færre enn de 800 millioner registrerte brukerne som Facebook kunne melde om i slutten av september. Men Google har flere ganger sagt at Google+-teamet har undervurdert interessen for tjenesten. Det gjelder ikke minst etterspørselen etter mer funksjonalitet.

Ingen av tallene sier noe om hvor aktive brukerne er, eller hvor mange mennesker som har flere profiler. Men i et Google+-innlegg forteller Google-sjef Larry Page at Google+-brukerne så langt har lastet opp 3,4 milliarder fotografier.

– Men det er fortsatt svært tidlig dager for Google+, fordi målet vårt er faktisk langt større enn de individuelle funksjonslanseringene i seg selv. Hovedambisjonen vår er å forvandle Google-opplevelse, å gjøre den utrolig enkel, neste automagisk, fordi vi forstå hva du ønsker og kan levere det umiddelbart, skriver Page.

Android

Mens Google+ knapt har kommet ut av startgropen, så har selskapets Android-plattform virkelig tatt av. Ifølge Page har det til nå blitt aktivert mer enn 190 millioner Android-enheter globalt. Det er nesten dobbelt så mange som i mai i år, forrige gang Google kom med slike tall. Den gang vokste antallet med omtrent 400 000 enheter hver dag. Dette tallet hadde vokst til 500 000 i slutten av juni, men må være enda mye høyere nå, siden det i gjennomsnitt har blitt aktivert mer enn 580 000 enheter hver dag siden kunngjøringen i mai.

En helt ny versjon av Android, kjent som Ice Cream Sandwich (ICS) skal etter alt å dømme lanseres sammen med Samsung i Hong Kong onsdag den 19. oktober. Hva som er nytt, er stort sett ukjent, bortsett fra at ICS-utgaven skal være den første som er beregnet for både smartmobiler og nettbrett.

Som videoen nedenfor viser, har ICS-statuen nå kommet på plass ved Googles hovedkontor.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.