BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nye Chambers-oppkjøp

Cisco-sjef John Chambers fortsetter å kjøpe seg til omsetningsøkning. Nå går ytterligere to selskaper inn i Cisco-folden; Ardent Communications og Global Internet Software Group.

Øystein Kvistad
2. juli 1997 - 15:07

- Cisco Systems oppkjøp av det amerikanske selskapet Ardent Communications Corp. vil styrke Ciscos virksomhet innen kommunikasjonsløsninger som integrerer tale-, LAN-, data- og videotrafikk i offentlige og private Frame Relay- og ATM-nettverk, mener Chambers.

Ardent ledes i dag av Wu Fu Chen som tidligere var med å starte Cascade Communications. Cisco har fra før av en minoritetspost i Ardent og har også hatt en plass i ledergruppen. Ardent Communications ble grunnlagt i 1996 av nevnte Chen, og selskapet har omlag 40 ansatte som vil bli værende i San José og inngå i forretningsenheten Multiservice Access, som ledes av Ciscos nestsjef Alex Mendez.

Kjøpet vil bli gjennomført ved bytte av aksjer for nærmere 156 millioner dollar (USD). Cisco regner med en engangsskatt på 23 prosent per aksje i inneværende fjerde kvartal 1997. Kjøpet forventes avsluttet i slutten av juli.

Avviklingen av telemonopol over hele verden medfører at operatørene tilbyr sine kunder tjenester som integrerer tale, video og data. Behovet for prisgunstige og lettanvendelige aksessprodukter er derfor i rask vekst.

Kjøpet av Ardent innebærer at Cisco kan komplettere sin eksisterende 3800 serie. Disse ruterene håndterer både data, telefoni og video over Frame

Relay og ATM og retter seg i første rekke mot operatører og mindre region- og avdelingskontorer.

Med kjøpet av Global Internet Software Group - pluss en minoritetspost i morselskapet Global Internet Com Inc. - styrker Cisco sin kompetanse på sikkerhetsløsninger for Windows NT. Kjøpet gjennomføres ved aksjebytte som vurderes til USD 40,25 millioner. Kjøpet medfører en engangskostnad som anslås til 2-3 cent per aksje i løpet av inneværende fjerde kvartal 1997. Kjøpet er godkjent av alle involverte parter og forventes å kunne sluttføres i slutten av juli.

Brannmurer har etter hvert blitt en nødvendighet når bedrifter tilknytter sine interne nettverk til Internet. Kjøpet av Global Internet Software Group innebærer at Cisco får en viktig tilførsel til sin brannmur PIX Firewall. Global Internets brannmur er tilpasset små og mellomstore bedrifter som ikke har egne sikkerhetseksperter.

Global Internets administrasjonsprogram for Windows NT gjør at nettverksansvarlig kan installere brannmuren i løpet av et par minutter.

Global Internet Software Group er spesialister på sikkerhetsløsninger for Windows NT-nettverk. Morselskapet Global Internet.Com bygger, håndterer og sikrer mellomstore bedriftsnettverk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.