Nye Delphi-verktøy for Vista, PHP og Ajax

Nye Delphi-verktøy for Vista, PHP og Ajax

CodeGear annonserte i dag nye Delphi-baserte utviklerverktøy for Vista- og web-utviklere.

CodeGear, et datterselskap av Borland, annonserte i dag to nye Delphi-baserte utviklingsprodukter.

Det ene, Delphi 2007 for Win32 er oppdatert versjon av et tidliger produkt som nå leveres med støtte for både Windows Vista og Ajax. Dette gjør at utviklere som benytter verktøyet kan bruke verktøyet til å lage applikasjoner som utnytter Aero-brukergrensesnittet i Vista, eller lage Ajax-baserte, dynamiske webapplikasjoner ved hjelp av visuelle komponent-biblioteker (VCL). Dette

Inkludert er også DBX 4, en databasearkitektur som skal støtte de nyeste utgavene av en rekke databasesystemer. Professional-utgaven av utviklerverktøyet støtter Interbase 2007, MySQL 4.1 og 5.0, samt SQLAnywhere 9, mens Enterprise-utgaven i tillegg støtter Oracle 10g, DB2 8.x, MS SQL Server 2000/2005, Informix 9x og Sybase 12.5.

Begge versjonene leveres med modelleringsverktøyet Together, men verktøyet i Enterprise-utgaven har utvidet støtte for diagrammer, i tillegg til støtte for Design Patterns, import og eksport av XMI 1.1, dokumentasjonsgenerering, revisjoner og metrikk.

Programvare bygget med Delphi 2007 for Win32 skal også fungere sammen med Windows 2000 og XP. Også selve utviklerverktøyet kan benyttes sammen med disse operativsystemene.

Begge versjonene av Delphi 2007 for Win32 kan forhåndsbestilles, men vil først bli leveringsklare i mars. Professional-utgaven koster 899 dollar, mens Enterprise-utgaven koster 1999 dollar. Det gis rabatt ved oppgradering fra tidligere utgaver.

Det andre verktøyet CodeGear annonserte i dag, er Delphi for PHP. Dette er et visuelt RAD-utviklingsverktøy (Rapid Application Development) som skal gjøre det enklere å lage PHP-baserte webapplikasjoner. Det leveres med et VCL med åpen kildekode som inkluderer drøyt 50 komponenter med sømløs Ajax-integrasion. Biblioteket skal også gjøres tilgjengelig her. Dette inkluderer komponenter for menyer, knapper, redigerbare felter og andre skjemaelementer, samt dataaksesskomponenter og flash-objekter. På databasesiden støttes MySQL, SQL Server, Oracle og InterBase.

Verktøyet støtter utrulling av PHP-applikasjoner til de fleste operativsystemer, men kan selv kjøres på Windows 2000 og nyere.

Prisen for Delphi for PHP er 249 dollar. Det kommer i salg i mars.

Til toppen