Nye detaljer om Nokias N-Gage

Nokia avslørte onsdag nøyaktige planer for sin nye, kombinerte mobil og spillmaskin. N-Gage kan faktisk ha en fremtid.

Nye detaljer om Nokias N-Gage

Nokia avslørte onsdag nøyaktige planer for sin nye, kombinerte mobil og spillmaskin. N-Gage kan faktisk ha en fremtid.

Det at Nokia jobber med en underholdningsmaskin som kombinerer mobil, radio, spill og musikkavspilling er ikke noe nytt. Men på en pressekonferanse i sentrale Los Angeles fikk vi endelig vite når den kommer og hvor mye den vil koste. Det var også tid til litt spilltesting.

Først tørre fakta: N-Gage kommer i oktober 2003, over hele verden. Nokia har sørget for at de største forhandlerne i USA vil selge maskinen til en pris på 299 dollar, som tilsvarer litt over 2.000 kroner. Hva den endelige prisen i norske kroner vil bli, er ikke klart - men vi ser uansett at Nokia forsøker å holde prisen så lav som mulig.

    Les også:

John Romero lager spill til N-Gage
John Romero lager spill til N-Gage

Mye av fokuset til Nokia er på flerspillermulighetene. Takket være innebygd Bluetooth skal man kunne spille mot hverandre når som helst og hvor som helst, selv mot folk man møter på gaten eller på butikken. Dessuten skal det være enkelt og praktisk å sende informasjon, resultater og skjermbilder via MMS.

God utviklerstøtte

En spillmaskin er ingenting uten spill, og Nokia har passet på å få mange utviklere på sin side. Blant de spillene selskapet skryter mest av er Splinter Cell fra Ubi Soft, Tony Hawk's Pro Skater fra Activision, Tomb Raider fra Eidos og Red Faction, tilpasset N-Gage av John Romeros nye spillselskap. Selve John Romero, en av mennene bak det legendariske førstepersonsspillet Doom, dukket også opp på scenen, denne gang uten det berømte, lange håret.

Totalt skal 10 spill være tilgjengelige på lanseringsdagen, og ytterligere 10 kommer før jul. Prisen på spillkortene er 30-40 dollar (ca. 200-280 kroner). Blant disse er Rayman 3, Pandemonium, Moto GP og Sonic N.

Våre inntrykk av spillene er at grafikken kan sammenlignes med PC anno midten av 90-tallet. Ikke akkurat det mest avanserte, altså, men bra til en håndholdt maskin å være.

Det som imidlertid er litt rart er formen på skjermen. Den en høy og smal, noe som ikke gir den optimale spillopplevelsen.

Selve N-Gage-enheten er ganske liten, og overraskende lett. Knappene er også behagelige og gode å ta på. Det eneste problemet er at det er vrient å sette i minnekort med spill.

N-Gage så faktisk mer interessant ut enn vi trodde på forhånd. Hvorvidt maskinen vil selge er umulig å forutsi, men det blir spennende å følge med på utviklingen. Vi kommer selvsagt tilbake med en grundig test av enheten i oktober.

Til toppen