Nye fartsrekorder for Rambus-minne

Rambus har kunngjort en plan for å øke farten på sine minnebrikker til 9,6 GB/s, seks ganger dagens ytelse, innen fire år.

Rambus har kunngjort en plan for å øke farten på sine minnebrikker til 9,6 GB/s, seks ganger dagens ytelse, innen fire år.

I dag kan Rambus Direct RAM eller RDRAM operere i klokkefrekvenser opptil 800 MHz, og for hvert klokkeslag formidles 16 biter med data.

Innen 2005 skal klokkefrekvensen økes til 1,2 GHz. Samtidig skal alle høyhastighetsmodellene, det vil si 800 MHz, 1,066 GHz og 1,2 GHz, gjøres i stand til å formidle 64 biter for hvert klokkeslag, altså fire ganger det som er mulig i dag.

RDRAM brukes i dag bare på avanserte PC-er med Pentium 4-prosessoren. Dette forholdet har utløst kritikk fra PC-leverandører, og Intel har måttet gå med på å framstille et brikkesett som tillater Pentium 4-PC-er å bruke langt rimeligere minnebrikker av typen SDRAM (synchronous dynamic RAM). Dette vil åpne for en rivaliserende teknologi kjent som DDR SDRAM (double data rate), og som Intel har vært praktisk talt alene om blant halvlederselskapene å ikke tillempe. SDRAM kan kjøres i opptil 133 MHz. DDR dobler dette til 266 MHz.

PriceWatch.com opplyste fredag at man kunne få 800 MHz RDRAM på 128 MB for 59 dollar. Tilsvarende mengde DDR og SDRAM kunne skaffes for henholdsvis 26 og 13 dollar.

Rambus håper at satsingen på høyhastighetsminne med større kapasitet per klokkeslag, vil bidra til å bringe prisen på vanlig RDRAM ytterligere ned.

Til toppen