FITBIT

Nye Fitbit-enheter vil snart kreve Google-konto

Googles oppkjøp av Fitbit få konsekvenser også for dagens Fitbit-brukere, men ikke helt ennå.

Du kan trolig bruke Fitbit-enheten din i flere år til uten å måtte knytte den til Google.
Du kan trolig bruke Fitbit-enheten din i flere år til uten å måtte knytte den til Google. Foto: Fitbit
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. sep. 2022 - 17:00

Etter at Google fullførte oppkjøpet av Fitbit i fjor, har mange av brukerne lurt på, og kanskje også vært bekymret over, om dette vil innebære at deres velferds- og helsedata vil bli tilgjengelige for Google. 

Nylig skal Fitbit ha kommet med oppdatert informasjon om nettopp kontoer. Det var nettstedet 9to5Google som først omtalte dette

Fortsatt tilbys Fitbit-produktene og -tjenestene uavhengig av Google, men i noen tilfeller kan brukere velge å dele Fitbit-data med Google-tjenester.

Fra Fitbit- til Google-konto

I løpet 2023 skal det skje betydelige endringer på dette området. Da lanseres det som kalles for «Google accounts on Fitbit», som i praksis vil si at brukerne kan logge seg på Fitbit-tjenestene med en Google-konto istedenfor en Fitbit-konto, som i dag. 

I første omgang vil dette være en mulighet og ikke noe som pålegges eksisterende brukere med deres eksisterende enheter. Disse vil kunne bruke disse enhetene med Fitbit-kontoen og tilhørende tjenester så lenge disse støttes, minimum til begynnelsen av 2025. 

Når endringene innføres i 2023, vil det ikke være mulig å registrere en ny Fitbit-konto. Aktivering av nye enheter vil fra da av kreve en Google-konto.

Google har forpliktet seg overfor myndigheter i flere land at helse- og velferdsdataene til Fitbit-brukerne ikke vil bli brukt av Google Ads. 

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.