Nye funksjoner ikke viktigst for MySQL

Det er ikke funksjonaliteten som er i fokus når MySQL markedsfører sin gratis-database.

Det er ikke funksjonaliteten som er i fokus når MySQL markedsfører sin gratis-database.

Svenske MySQL ventes i år, antagelig i juni, å lansere versjon 5.0 av selskapets databasessystem med samme navn. Den kommende utgaven vil regnes som den viktigste oppdateringen på mange år, først og fremst fordi den vil tilby funksjonalitet som ofte kreves i forbindelse med enterprise-løsninger. Dette inkluderer funksjonalitet kjent som "stored procedures", triggers og views.

Likevel mener selskapets toppsjef, Mårten Mickos, at funksjonalitet ikke er spesielt viktig for selskapet.

I et ferskt intervju med InfoWord blir Mickos spurt om hvem som er selskapets største konkurrent, Oracle, PostgreSQL, Microsoft eller noen helt andre.

Mickos svarer at selskapet aldri ser noe til PostgreSQL i en kommersiell setting. Dette skyldes selvfølgelig at PostgreSQL ikke er en kommersiell aktør. Han forteller videre at mer enn halvparten av selskapets kommersielle aktivitet er knyttet til nye applikasjoner og nye kunder i en oppstartsfase. I de tilfelle hvor det er konkurranse, er det Microsoft, IBM, Oracle og Sybase som står for den.

Når det gjelder PostgreSQL, mener Mickos at den er ulik MySQL også når det gjelder programvarestil og arkitektur.

- Våre tre prioriteter er ytelse, pålitelighet og enkel bruk. Funksjonalitet har ingen spesiell prioritet hos oss. Det er på det området vi skiller oss ut fra alle andre databaser, sier Mickos.

- Det er behov for funksjonalitet, ikke misforstå meg, men ytelse har førsteprioritet, understreker han.

Les hele intervjuet her .

Til toppen