Nye hoder står for fall i TietoEnator

TietoEnator skal ansette opptil 150 nye hoder, men samtidig trues det med nedskjæringer innen et av forretningsområdene.

TietoEnator skal ansette opptil 150 nye hoder, men samtidig trues det med nedskjæringer innen et av forretningsområdene.

Med sine 13.000 ansatte er TietoEnator Nordens nest største IT-selskap, bare slått av IBM.

digi.no omtalte for et par uker siden TietoEnator friske satsning innen forretningsområdet telekom, der direktør for telekom- og mediedivisjonen Paul Frank fortalte til digi.no at de ville ansette minst 50 nye hoder i løpet av året.

Kilder digi.no har vært i kontakt med forteller at det kan være opptil 150 nyansettelser i de forskjellige vertikale forretningsområdene i den norske delen av TietoEnator.

Samtidig melder Nyhetsbyrån Direkt i Sverige om forhandlinger i TietoEnator som kan berøre opptil 180 personer i Finland, Sverige og sentral-Europa.

Ifølge kvartalsrapporten gjelder dette konsolideringen innen Processing & Networking (P&N). I tillegg kan 70 ansatte som er outsourcet til Manpower bli rammet av tiltaket.

Etter det digi.no kjenner til har TietoEnator i Norge ikke virksomhet innen Processing & Network, men det er fortsatt usikkert hvorvidt nedskjæringen kan påvirke også her.

Det er Finland som blir sterkest rammet med 110 ansatte, Sverige med 45 og sentral Europa med 5. Det er uvisst når kostnader og besparinger vil merkes etter nedskjæringen, sier adminisrende direktør i TietoEnator i Sverige, Åke Plyhm til Nyhetsbyrån Direkt.

Sentraliseringen innen P&N vil koste 10 millioner euro i år, hvorav halvparten er koblet til personale. Sentraliseringen innen P&N beregnes å gi årlige besparinger på over 10 millioner euro fra 2006.

TietoEnator er solid med 1,4 milliarder kroner på bunnlinjen. Ved resultatframleggelse i februar omsatte TietoEnator for 430 milioner euro, en vekst på 11 prosent fra samme kvartal i fjor, og fikk et resultat før skatt på 35,8 millioner euro.

Til toppen