RESULTATERFINANS

Nye HP lanseres i morgen

HP-sjef Carly Fiorinas åtte måneder lange kamp for å få gjennomført milliardoppkjøpet av Compaq ble offisielt avsluttet fredag. Dermed er det allerede fra i morgen av klart for "nye" HP, som skal handles under tickeren HPQ.

6. mai 2002 - 10:32
HPCarly Fiorina

Les også:

HPQ


Compaq-sjef Michael D. Capellas fortalte investorer som torsdag deltok på en datakonferanse i New York, at det fusjonerte selskapet vil fortsette å kjøre hardt på direktesalgsmodellen for PC-er og relaterte produkter.

Det betyr at HP/Compaq ikke vil gi seg i kampen mot direktesalgskongen Dell Computer Corporation uten sverdslag.

Capellas, som blir president og og COO i det fusjonerte selskapet, forteller til Wall Street Journal at man allerede i morgen vil presentere detaljene rundt sin fremtidige strategi, i tillegg til at man vil presentere hvilke produkter som skal videreføres. Deler av denne informasjonen er allerede kommunisert ut til kunder som har underskrevet sperrefrist-avtaler.

Han avslørte også at de fusjonerende selskapene har funnet ytterligere innsparingspotensial: - Giftermålet vil bety reduserte kostnader på 2,3 milliarder dollar i 2003 og 2,5 milliarder dollar i 2004, sa Capellas, som spesielt fremhever lavere kostnader knyttet til direkteinnkjøp av komponenter som en vesentlig bidragsyter til lavere utgifter.

Capellas avdramatiserer samtidig den uttalte frykten for betydelig kulturkollisjon når de ansatte i HP og Compaq skal gå sammen i en og samme organisasjon.

- Jeg tror ikke dette blir så tøft som mange analytikere har spådd, sier han og legger til at han personlig har en svært god kjemi med HP-sjef Carly Fiorina, som også blir toppfiguren i den sammenslåtte IT-giganten.

15.000 arbeidsplasser er planlagt fjernet i løpet av de kommende to årene som følge av fusjonen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.