Nye Intel-verktøy for kjappere programmer

Intel har sluppet to nye verktøypakker som lar utviklere utnytte nye prosessorer maksimalt.

Intel har sluppet to nye verktøypakker som lar utviklere utnytte nye prosessorer maksimalt.

De nye pakkene er beregnet på å gjøre det enklere å utnytte til fulle de avanserte egenskapene til Intels nyeste prosessorer, blant annet HyperThread på Itanium 2 og Prescott, og multimedieegenskapene til den kommende PDA-prosessoren Bulverde, døpt "Xbox in a phone" da den ble presentert på Intels utviklerkonferanse i fjør høst.

Bulverde integrerer MMX med XScale, og skal lanseres seinere dette kvartalet. Det skal ellers gi bedre integrering av telefon og kamera, bedre strømhåndtering og sanntidsfangst av video.

Intel Integrated Performance Primitives (IPP) 4.0 tilbyr et felles programmeringsgrensesnitt (API) for å øke ytelsen til applikasjoner for hele rekken av Intels nye prosessorer, fra PDA til server. Det er spesielt innen multimedia, koding av tale, signalprosessering og kryptering at IPP gir gevinst, ifølge Intel. Pakken er tilgjengelig for Windows og Linux, og tilbys til 199 dollar.

Threading Tools 2.0 er beregnet på å utnytte HyperThreading – flertrådsprosessering – på nye Pentium (Prescott), Xeon og Itanium 2-prosessorer. Verktøyene i denne pakken kan, om ønskelig, integreres i Microsofts utviklingsmiljø Visual Studio .Net. Det avslører flaskehalser i trådhåndteringen, og forenkler avlusing. Prisen er satt til 1.198 dollar.

Mer informasjon er tilgjengelig fra Intels nettsider "Software Development Products".

Til toppen