Nye "Java"-verktøy for Microsoft .Net

Microsoft har supplert sitt integrerte utviklingsmiljø med et nytt "Java"-språk og med en konverterer fra Java til .Net.

Microsoft har supplert sitt integrerte utviklingsmiljø med et nytt "Java"-språk og med en konverterer fra Java til .Net.

Microsoft har samlet sine europeiske utviklere til såkalt TechEc-konferanse i Barcelona, og kunngjort nye hjelpemidler for å trekke Java-kyndige over til .Net-plattformen.

Den viktigste nyheten er antakelig J# (uttales "dsjei sjaaap"), en oppdatering av Visual J++. J# ligger tettere opp til Java enn C#, og frister Java-kyndige med sin integrasjon i utviklingsmiljøet Visual Studio.Net og dets kjøremiljø .Net Framework. Kode produsert med J# vil ikke kjøre på noen Java virtuell maskin. Verktøyet er følgelig bare interessant for Java-utviklere som vil ta et halvhjertet farvel med språket, med samtidig kjøre på .Net-plattformen. J# kom i beta i oktober i fjor.

Les også

Blant Microsofts argumenter for J#, er at det skal være sikrere enn vanlig Java. Selskapet håper at opptil 15 prosent av alle Java-utviklere skal ha tatt i bruk J# innen et års tid. Analytikerne til Gartner tviler på om andelen vil overstige fem prosent.

For Java-kyndige som ønsker et mer helhjertet farvel tilbyr Microsoft et annet verktøy, kalt Java Language Conversion Assistant eller JLCA, som foreløpig bare er tilgjengelig i en beta 2 utgave. Hensikten med JLCA er å konvertere Visual J++ kode til C#, og Java Server Pages (JSP) til Microsofts egne Active Server Pages (ASP).

JLCA bygger på teknologi fra ArtinSoft, et Costa Rica-selskap spesialisert på .Net-hjelpemidler. ArtinSoft lanserte i februar en JLCA Enterprise Edition som med 99 prosent nøyaktighet konverterer automatisk fra ordentlig Java - J2EE 1.3 og EJB 2.0 - til C#.

Til toppen