BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nye jobbkutt hos Microsoft

Legger ned forskningssenter.

Nye Microsoft-kutt er bekreftet, og flere er på vei.
Nye Microsoft-kutt er bekreftet, og flere er på vei. Bilde: Microsoft
19. sep. 2014 - 10:13

For få dager siden ble det påstått at Microsoft vil denne uken offentliggjøre en ny runde med kutt - som en del av den store reduksjonen på 18.000 personer.

Nå er det altså offisielt: Nye 2.100 personer skal sies opp hos selskapet, noe Microsoft bekreftet i natt.

Kuttene fordeles på 747 ansatte i staten Washington, altså rundt hovedkvarteret til Microsoft, 160 i California, og de resterende nedskjæringene vil skje rundt om i verden.

Den første store kuttrunden skjedde i juli i år, da selskapet sa opp hele 12.500 ansatte, mange av disse tidligere knyttet Nokia. Også de fleste andre avdelinger ble berørt.

Noe tilsvarende skjer i denne omgang - kuttene skal gå på tvers av teamene. Det spesifiseres ikke hvilke.

Ett åpenbart offer av nedskjæringene er imidlertid et av Microsoft forskningslaboratorier. Det er lokalisert i Silicon Valley, og ansetter 75 personer. Laboratoriet fokuserer på forskning rundt personvern, sikkerhet, nettsøk og andre områder. Ifølge Zdnet vil flere av de ansatte få tilbud om jobber i andre forskningssentre til Microsoft, og nedleggelsen av denne lokasjonen betyr ikke at prosjektene det jobbes med blir lagt ned eller nedprioritert. Meningen er å sammenslå flere av de Silicon Valley-baserte forskningssentrene til Microsoft.

Microsoft-sjefen Satya Nadella har tidligere sagt at kuttene vil komme i flere runder, og skal gjennomføres innen januar 2015.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.