Nye jobbkutt ventet i 3Com

Nettverksutstyrsprodusenten 3Com sliper sparekniven igjen. Selskapet ventes å offentliggjøre nye dramatiske mannskapskutt.

"En betydelig nedbemanning" vil bli offentliggjort mandag kveld (norsk tid, red.anm.), ifølge Wall Street Journal.

Det blir i så fall tredje gang det gjennomføres nedskjæringer i arbeidsstokken i 3Com Corporation denne vinteren.

I februar i år fikk 1. 200 ansatte i selskapet beskjed om at de måtte finne seg nytt arbeid. Så sent som i mars kom beskjeden om at nye 250 millioner dollar i årlige kostnader skulle bort, men ut over de 170 arbeidsplassene som var tilknyttet selskapets fabrikk i Illinois, ble det ikke spesifisert nærmere hvor mange 3Com-ansatte som ville miste jobben.

Kuttene som ifølge Wall Street Journal blir offentliggjort i kveld, skal bidra til å redusere 3Coms årlige driftskostnader med så mye som én milliard dollar. Selskapets toppsjef Bruce Claflin skriver i en epost til den amerikanske næringslivsavisen at bemanningskuttene vil bli "betydelige".

Etter de forrige nedskjæringsrundene er arbeidsstokken i 3Com kommet ned i omlag 10.000.

3Com er blitt hardt rammet av den generelle omsetningssvikten i telekomutstyr, noe som også har rammet industrigiganter som Cisco og Nortel hardt. For sitt fiskale tredjekvartal, som endte 2. mars, rapporterte 3Com et underskudd på 246 millioner dollar og en omsetningsnedgang på 45 prosent sammenliknet med samme periode året før.

Til toppen