KARRIERE

Nye jukse-anklager mot Siemens

Nå hevder to nye ledere fra Siemens Business Systems at selskapet har tatt overpriser fra Forsvaret.

31. aug. 2005 - 08:41

Siemens Business System (SBS) kan ha levert for høye regninger til Forsvaret i 2001 og 2002. Totalt kan Siemens Business Services ha lurt til seg mer enn 50 milioner kroner for mye, ble det avdekket i media i februar i fjor.

Men saken døde hen da den kom opp utenom reaksjoner overfor to ansatte i Forsvaret som hadde mottat urettmessige reiser.

Det var Per Yngve Monsen i SBS som varslet hovedkontoret i Tyskland og senere media om uregelmessighetene. I september i fjor mistet Monsen jobben i SBS.

    Les også:

Nå har Monsen gått til sak mot SBS og i går fikk han overraskende støtte fra to kolleger som også hevder at Forsvaret ble lurt for millionbeløp, skriver Aftenposten.

To mellomledere i SBS hevder at Forsvaret systematisk ble lurt til å betale overpris for datautstyr og at Siemens skjulte fortjenesten.

Tidligere avdelingsleder Lars Owe Nyland forklarte at Simens gradvis økte fortjenesten som skjedde ved at Forsvaret ikke ble informert om hvor billig datautstyret var i innkjøp.

Dermed ble fortjenesten langt over de avtalefestede åtte prosentene.

Nyland fortalte at han fra økonomidirektøren ble bedt om å konstruere en kalkyle som skulle gi en forklaring på dette dersom Forsvaret skulle spørre.

Også logistikksjef Reidar Hansen støtter Monsen og Nylands versjon om at kontrakten ble brutt og at prisene var kunstig høye.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.