Nye Komplett.no foreslår produkter

Komplett.no har de siste ukene rustet opp nettbutikken med flere nye funksjoner som skal løfte salget.

Komplett.no har de siste ukene rustet opp nettbutikken med flere nye funksjoner som skal løfte salget.

Norges største nettbutikk, Komplett.no, var igjennom en smertefull og dyr omlegging av IT-systemene sine i våres. Dette svekket resultatene i to kvartaler, men nå høster Komplett-sjef Eric Sandtrø fruktene av sine nye systemer.

De siste to ukene har kunder møtt flere nye funksjoner i nettbutikken etterhvert som Komplett tar i bruk mulighetene selskapets nye IT-systemer gir.

- Vi har innført flere nyheter de siste to ukene enn vi har gjort de siste to årene, forteller Sandtrø til digi.no.

Den første og viktigste nyheten er at Komplett.no nå foreslår andre varer til kunder ut i fra hva de allerede har valgt. Det er dette Amazon.com er så kjent for. Men Komplett.no gjør det på en litt annen måte, forklarer Sandtrø til digi.no.

- Når du velger en bok på Amazon, viser Amazon deg hva andre kunder som har kjøpt samme bok også har kjøpt i tillegg. Men det er ikke så nyttig for våre kunder. Vi har i stedet laget et system som foreslår kompatible produkter. Når du velger en blekkskriver, viser vi hva som er riktig fargepatron og når du velger et hovedkort, viser vi passende prosessorer og minnebrikker, forteller Komplett-sjefen.

Han medgir at målet selvfølgelig er å selge mer, men det er også et viktig måte å gjøre kundene mer fornøyd og dermed øke lojaliteten til Komplett.

- Kunden slipper å lete så mye, for eksempel for i det store utvalget av forskjellige minnebrikker, for å skaffe seg det de trenger, hevder Santrø.

Alt er ikke ferdig, men Komplett har nå kodet inn kompatible produkter for en god del varer. Målet er at kunder skal få forslag på alt de handler.

Den andre store nyheten på Komplett er muligheten til å lagre handlelister. Sandtrø forklarer at dette gir en lang rekke muligheter.

- Bedrifter kan nå lagre faste PC-oppsett og la nye ansatte bestille disse på en enkel måte. Systemet lar også folk sette opp varsling slik at de får vite når produkter er på lager eller faller under prisgrenser de har satt opp.

Bildet viser en eksempel der digi.no trykket kjøp på et hovedkort. Den øverste linjen med produkter er forslagene. Man får her foreslått en AMD-brikke og to alternative minnebrikker. På bunnen av bildet ligger muligheten til å lagre handlelister.

Sandtrø forteller at systemet også lar mindre erfarne kunder få hjelp av venner og bekjente.

- Du sette opp en handleliste med for eksempel fem digitalkamera og be en venn kommentere listen for å plukke ut det beste.

Sandtrø peker på børsregler og nekter å kommentere om de nye mulighetene øker salget slik de skal.

- Vi merker en klar effekt, vi får mye positive tilbakemeldinger fra kundene, forteller Sandtrø.

Til toppen