Nye korrupsjonsanklager mot Siemens

Nye korrupsjonsanklager mot Siemens

Oppegård kommune gransker egne ansatte og Siemens etter anklager om korrupsjon og svindel.

I slutten av juni ble det kjent at Oppegård kommune hadde mottatt en anonym e-post med påstander om brudd på innkjøpsreglementet, overfakturering og korrupsjon i forbindelse med avtaler om håndverkstjenester til kommunen.

Torsdag skriver VG at bedriften avsenderen beskylder for dette er Siemens' datterselskaper Siemens Installasjoner (INS) og Siemens Buliding Technologies (BT).

Oppegård kommune skal nå hyre inn et eksternt firma til å granske saken.

- Det er gitt opplysninger som en vanlig innbygger normalt ikke sitter på. Dette virker derfor ikke som noe som er tatt ut av løse luften. Men det må også sies at de foreløpige undersøkelsene torsdag ikke har styrket mistanken om at kommunen er utsatt for svindel, sier rådmannen, uttalte ordfører Sylvi Graham (H) til NTB 26. juni.

Kommunikasjonsdirektør Gry Rohde Nordhus i Siemens sier at selskapet vil bistå Oppegård kommune i etterforskningen.

- Vi vil stille all informasjon til rådighet for å finne ut om det er noen realitet i saken, sier hun til VG.

Siemens bestemte seg onsdag for å ikke vedta Økokrims forelegg på 2 millioner kroner etter at Økokrim mente at selskapets sponsing av golfturer til tre forsvarsansatte i 2004 var korrupsjon. Selskapet ønsker å forsvare seg i retten i saken.

Boten på 9 millioner og tilbakebetalingen av 75 millioner etter Økokrim-beskyldninger i fjor om overfakturering i en annen sak i Forsvaret, ønsker også selskapet å avgjøre i retten. (©NTB)

    Les også:

Til toppen