JUSS OG SAMFUNN

Nye korrupsjonssiktelser i India

Gjelder to av landets største mobiloperatører.

Reklamen gjenspeiler den harde konkurransen i mobilmarkedet i India. Nå er Vodafone og Airtel siktet for korrupsjon i forbindelse med en lisenstildeling i 2002.
Reklamen gjenspeiler den harde konkurransen i mobilmarkedet i India. Nå er Vodafone og Airtel siktet for korrupsjon i forbindelse med en lisenstildeling i 2002. Bilde: Dhiraj Singh/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

New Delhi (NTB-AFP): Indisk politi har siktet det indiske telekomselskapet Bharti Airtel, landets største på sitt område, og den indiske grenen av Vodafone, for korrupsjon.

Korrupsjonsanklagene er knyttet til tildelingen av mobilnett og bredbåndsrettigheter i 2002, da det indiske nasjonalistpartiet BJP (Bharatiya Janata Party) satt ved makten.

Siktelsene kommer etter separate påstander om korrupsjon i forbindelse med salg og tildeling av lignende rettigheter i 2008. Disse anklagene har rystet den sittende regjeringen ledet av Kongresspartiet og ført til siktelse mot tidligere telekomminister A. Raja og 16 andre personer. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.