Nye, kraftige kutt i Microsoft

Barberer lønninger og overtidsbruk. Fjerner gratistilbud.

Nye, kraftige kutt i Microsoft

Barberer lønninger og overtidsbruk. Fjerner gratistilbud.

Steve Ballmer tegnet tirsdag denne uken et dystert bilde av det økonomiske klimaet under et møte med analytikere og investorer på Wall Street.

Toppsjefen i Microsoft regner med at de tøffe tidene vil gå utover salget av nøkkelprodukter som Windows og Office, og understreket at selskapets kostnader fortsatt skal være underlagt streng kontroll.

Forrige måned ble det klart at flere tusen av Microsofts anslagsvis 94.000 ansatte må finne seg noe annet å gjøre. I tillegg til nedbemanningene har det også vært innført kutt blant annet innen markedsføring og reisekostnader.

I går kom beskjeden om at selskapet strammer inn ytterligere.

Programvaregiganten skal senke lønningene for all innleid arbeidskraft med mellom ti og femten prosent, og det blir ingen lønnsøkning for personer som er inne på midlertidige oppdrag, skriver Associated Press.

I tillegg planlegger Microsoft ifølge nyhetsbyrået å redusere bruken av overtid og antallet innkjøpte konsulenttimer.

Microsoft forteller ikke hvor mange midlertidige ansatte eller innleide konsulenter de har på lønningslistene, men en analytiker Associated Press har pratet med hevder det dreier seg om mellom 40 000 til 60 000 på verdensbasis.

Slutt på gratisseminar

Også hos Microsoft i Norge har sparekniven begynt å få effekt. Når selskapet neste måned inviterer til fagseminaret TechNet Live, må de som vil delta for aller første gang åpne lommeboka for å få være med.

- Ingen er uberørt av dagens økonomiske realiteter. For at vi fortsatt skal kunne arrangere disse samlingene innføres det nå selvkost, heter det i et nyhetsbrev fra selskapets norske avdeling.

    Les også:

Til toppen