Nye kutt i Telenor i november

I går fortalte Telenor Plus-sjef Stig Eide Sivertsen sine ansatte at de vil bli færre, men de må vente på nærmere beskjed.

I går fortalte Telenor Plus-sjef Stig Eide Sivertsen sine ansatte at de vil bli færre, men de må vente på nærmere beskjed.

Telenor går nå gjennom sine divisjoner i tur og orden for å spare penger. Selskapet har så langt kuttet en av fire i Telenor Business Solutions, 360 ansatte i Telenor Teleservice (opplysningen) og 216 ansatte i Telenor Mobil. Telenor Networks er langt på vei fredet fordi denne divisjonen - i motsetning til de andre - forløpende har slanket seg de siste årene.

Les også

Det er ikke tilfelle med Telenor Plus, som selger vanlig telefoni, Internett og kabel-TV til privatkunder. Under et møte i går fikk divisjonens 3000 ansatte beskjed av Stig Eide Sivertsen at en del av dem vil miste jobben. Størrelsen på kuttene vil ikke informasjonsjef Arild S. Johannessen kommentere over digi.no.


Men det er klart at det kan bli flere hundre, for Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas fortalte i begynnelsen av oktober at selskapet planlegger å kutte 500 ansatte. Siden har 216 ansatte i Mobil mistet jobben, men siden Networks er fredet, vil store deler av kuttene komme i Plus.

De ansatte i Telenor Plus får en urolig tid fremover, for det vil vare før de får endelig beskjed.

- Vi arbeider med planene nå, men de vil først bli avgjort på et styremøte i november, forteller Johannessen til digi.no.

Det er særlig et av datterselskapene det kan gå hardt utover. Zonavi skulle skape interaktivt innhold for digital-TV, men utrullingen av digital-TV er er sterkt forsinket. Til tross for markedet, har selskapets underskudd doblet seg fra 34 til 77 millioner fra 2000 til 2001. Selskapet har ikke justert staben på 50 ansatte.

Til toppen