Nye leietakere til IT Fornebu

IT Fornebu Eiendom har den siste tiden fått leid ut 3200 kvadratmeter til, med innflytting over sommeren.

Markedssjef Kjetil Krutnes i IT Fornebu Eiendom sier han er fornøyd med en betydelig økning i det utleide arealet.

Den største nye leietakeren er den kjente porogramvareutvikleren Systek som flytter fra nåværende lokaler på Billingstad i Asker utenfor Oslo. Systek ble etablert i 1980, og har opparbeidet spisskompetanse innen PKI autentisering, signering og betaling, samt integrasjon av mobile løsninger i bedriftssystemer. Et av motivene for flyttingen er tilgang til et miljø med mulige framtidige samarbeidspartnere.

En annen ny leietaker med aner tilbake til 1980-tallet er Eurosoft, kjent som distributør av DataFlex. Porteføljen er utvidet med andre verktøy, blant annet fra Borland.

Dessuten har IT Fornebu Inkubator bestemt seg for å utvide fra 600 til 1200 kvadratmeter for å håndtere et økende antall oppstartbedrifter.

De to andre nye leiekontraktene er til Euroenvironment (innsamling og resirkulering av kassert IT-utstyr) og det delvis WM-data-eiet Atea.

Fra før finner man blant andre Caprino Videogames, Simula Research Laboratory og Mogul Technology etablert på IT Fornebu.

IT Fornebu Eiendom AS ble stiftet i 1997 av Fred. Olsen. Selskapet overtok terminal- og koksaområdet på Fornebu 1. juli 2001. Det eies i dag av Ganger Rolf ASA/ Bonheur ASA, Selvaag Gruppen AS, Møller EiendomsPartner AS, Den norske Bank ASA, UMOE Invest AS, Linstow AS og SIVA Fornebu AS.

Til toppen