Nye lekkasjer om salget av IBMs PC-divisjon

IBM og kinesiske Lenovo skal eie IBMs PC-divisjon sammen. Slik skal det nye selskapet se ut:

IBM og kinesiske Lenovo skal eie IBMs PC-divisjon sammen. Slik skal det nye selskapet se ut:

I forrige uke detonerte IBM en bombe. Selskaopet som skapte det som ble PC-standarden skal selge restene av sin en gang så store PC-divisjon til kinesiske Lenovo, et av de raskest voksende PC-selskapene i verden.

Nå lekker det ut nye detaljer om hva som synes som et helt sikkert salg. Handelen i Lenovo-aksjen er da også stoppet på Hong Kong-børsen.

Lenovo (tidligere Legend) skal ikke overta hele IBMs PC-divisjon, IBM og Lenovo skal eie divisjonen sammen under et nytt navn, forteller kilder Wall Street Journal har snakket med.

Men IBM blir bare en ubetydelig eier. Lekkasjene forteller at Lenovo skal betale rundt to milliarder dollar. Dette forteller noe om marginene og dermed prisen IBM får for en divisjon som omsetter for 10 milliarder dollar i året.

Men IBM beholder service og finansieringsdelen av PC-divisjonen, en viktig inntektskilde, skriver Wall Street Journal.

Med kjøpet blir Lenovo verdens tredje største PC-produsent, bak bare Dell og HP. Selskapet skal i følge lekkasjene flytte hovedkvarteret sitt fra Kina til Raleigh i North Carolina (litt sør for Washington D.C.), en populær by for IT-bransjen.

Det store spørmålet som foreløpig ikke er klart er hvordan maskinene fra det nye selskapet skal merkes. For det er klart at IBM-logoen betyr enormt på maskinene, særlig for de bærbare Thinkpad-maskinene.

Til toppen