TELEKOM

Nye lisenser vil koste dyrt

Telenors indiske eventyr kan bli veldig kostbart.

Jon Fredrik Baksaas og resten av ledelsen i Telenor må konstatere at det Indiske eventyret vil koste milliarder.
Jon Fredrik Baksaas og resten av ledelsen i Telenor må konstatere at det Indiske eventyret vil koste milliarder. Bilde: Marius Jørgenrud
5. feb. 2012 - 03:51

Oslo (NTB): Telenor må trolig bla opp hele 12 milliarder kroner for å få tilbake mobillisensene de har mistet i India, tror en britisk analytiker.

Torsdag ble det kjent at Telenors datterselskap Uninor hadde mistet 22 mobillisenser i India etter en dom i indisk høyesterett.

Telenor varslet dagen etter nedskrivninger på 4,2 milliarder kroner og ønsket ikke å si om de kommer til å by på lisensene når de lyses ut på nytt.

Dersom Telenor gjennom Uninor velger å gjøre dette, må de trolig ut med 2,1 milliarder dollar, rundt 12 milliarder kroner for å få tilbake lisensene, sier telespesialisten Saeed Baradar i banken Société Générale i London til Aftenposten.

Telenor har så langt investert 8 milliarder kroner i India og har i tillegg garantert for en gjeld på 6 milliarder kroner. Baradar mener konsernet nå bør pakke sammen i India.

–Telenor trenger virkelig å komme seg ut, fordi aksjonærene er bekymret over at kapitaldisiplinen vil bli brutt i India, sier han.

Ingenting tyder foreløpig på at Telenor-ledelsen vil lytte til dette rådet. Fredag var Telenors Asia-sjef Sigve Brekke i møter med indiske politikere, og mandag er fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap) på plass i landet.

– Jeg vil tro at det blir et tema, formelt eller uformelt i de samtalene hun skal ha i India. Samtidig må vi ha respekt for at det foreligger en høyesterettsdom, som ikke kan settes til side politisk, sa statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i en kommentar til Aasruds reise før helgen. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.