Nye løfter om Chrome for Mac og Linux

Google legger nå grunnlaget for å oppfylle flere ønsker i Chrome-nettleseren.

Nye løfter om Chrome for Mac og Linux

Google legger nå grunnlaget for å oppfylle flere ønsker i Chrome-nettleseren.

Google kom i forrige uke med en første testversjon av det som skal bli versjon 2.0 av selskapets nettleser, Chrome. Nettleseren er basert på det Google og andre bidragsytere utvikler i forbindelse med åpen kildekodeprosjektet Chromium.

Allerede testversjonen som nå er tilgjengelig inkluderer en hel del nye funksjonalitet, som digi.no skrev om i forrige uke. Noe av den nye funksjonaliteten legger også til rette for ting som skal komme.

I et intervju med CNet News sier Brian Rakowski, produktsjef for Chrome hos Google, at selskapet ønsker å lansere Chrome for Mac og Linux innen utgangen av dette halvåret.

I den første utgaven av Chrome har Google benyttet biblioteker og funksjonalitet som bare finnes i Windows. Med 2.0-versjonen utvikler Chromium-prosjektet egne, plattformuavhengige implementeringer av denne funksjonaliteten, blant annet HTTP-støtten.

Google kunne selvfølgelig ha gjort dette allerede før Chrome ble gjort tilgjengelig, men trolig ønsket selskapet å få gitt den ut så raskt som mulig, selv om det da måtte bli med Windows-utgaven i første omgang.

Den nye testversjonen inneholder også en viss skript-støtte i selve nettleseren. Denne vil kunne brukes til å endre websider som lastes i nettleseren, men også til å endre selve brukergrensesnittet. Dette vil legge grunnlaget for nettleserutvidelser tilsvarende dem man finner i Firefox. Google har lovet at dette skal komme til Chrome også.

- Vi har bruker-skriptstøtte. Det er en babyskritt. Etter hver som Chrome utvikles, vil vi blottlegge flere egenskaper, deretter blottlegge containere hvor du kan ha din egen verktøylinje-lignende ting. Du vil se den utfolder seg over tid, forteller Rakowski.

    Les også:

Til toppen