FORBRUKERTEKNOLOGI

Nye Macbook Air er slankere, kraftigere og sikrere

Nye MacBook Air.
Nye MacBook Air. Foto: Apple
31. okt. 2018 - 09:27

Apples avholdt på tirsdag et stort arrangement i New York hvor flere nyheter ble avduket. Blant attraksjonene denne gangen var en ny og oppdatert Macbook Air – Apples tynne bærbare.

Den nye modellen, som fremdeles har en 13,3-tommers skjerm, er nå blant annet utstyrt med fingeravtrykkavlesning i form av Apples Touch ID-teknologi.

Denne løsningen brukes altså til blant innlogging på maskinen og til å autentisere brukeren ved kjøp på nettet. Den fungerer sammen med den såkalte T2-sikkerhetsbrikken som beskytter Touch ID-informasjonen og som også sørger for kontinuerlig kryptering av all SSD-data.

Høyere oppløsning

En annen vesentlig oppgradering er at nye Macbook Air kan leveres med Apples såkalte Retina-skjerm, som byr på en oppløsning på 2560 x 1600 piksler – et betydelig løft fra forrige generasjon.

Ellers har det selvsagt skjedd ett og annet under panseret også. Maskinen kan leveres med Intels seneste prosessorgenerasjon, nærmere bestemt en tokjerners Intel Core i5 med en klokkefrekvens på 1,6 GHz på innstegsmodellen.

Maskinen kan også nå leveres med dobbelt så mye minne som tidligere – 16 GB – og man kan også dytte inn en SSD på solide 1,5 TB på det meste. Som på forrige generasjon kan man også velge 128 GB, 256 GB eller 512 GB.

Den nye Macbook Air-familien kommer i disse tre fargene. <i>Foto:  Apple</i>
Den nye Macbook Air-familien kommer i disse tre fargene. Foto:  Apple

Større pekeplate og tynnere design

Når det gjelder tilkoblingsmulighetene er portene nå byttet ut med to Thunderbolt 3-porter med USB Type C-kontakt.

På designsiden finner vi en ny Force Touch-pekeplate som ifølge Apple er 20 prosent større enn på forrige generasjon, og innpakningen er en ny Apple-designet aluminiumslegering. Slankere er den også, med en livvidde på 1,56 cm på det tykkeste, der forrige modell målte 1,7 cm.

Startvekten ligger på 1,25 kilogram, som også er litt mindre enn de 1,35 kilogrammene som forrige generasjon skiltet med.

Maskinen er tilgjengelig fra 7. november. Versjonen med 8 GB minne og 128 GB lagringsplass har en norsk pris på 13 490 kroner, og om man ønsker å jekke SSD-en opp til 256 GB må man ut med 15 690 kroner.

Les også: Dette er den iPhone-modellen de fleste bør velge »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.