Nye milliarder avdekket i Siemens-skandalen

Korrupsjonsskandalen i Siemens vokser videre - nå er det avdekket nye milliarder.

Nye milliarder avdekket i Siemens-skandalen

I november i fjor ble det etterhvert avslørt at det tyske Siemens har vært under etterforskning for korrupsjon i en rekke europeiske land. Blant annet skal ha bestukket seg til kontrakter i forbindelse med OL i Athen i 2004.

Selskapet har også vært under etterforskning her i Norge for korrupsjon mot Forsvaret og for å ha overfakturert Forsvaret.

Siemens er store på både elektronikk og IT, blant annet gjennom sine medeierskap i Nokia Siemens Networks og Fujitsu-Siemens. Her i Norge solgte selskapet sine IT-konsulenter, Siemens Business Service, til WM-data.

Utfordringene for både de tyske etterforskeren - og Siemens - er at omfanget av saken stadig vokser. Hittil mistenker tysk politi at Siemens skal ha brukt 3,4 milliarder norske kroner på korrupsjon.

På lørdag avslørte det tyske nyhetsbladet Der Spiegel delvis ryktene som har svirret en stund: Det er funnet nye sveitsiske bankkonti som har vært brukt til å overføre 1,5 milliarder kroner.

Nå stilles det spørsmålstegn om ikke også den nye toppsjefen Gerhard Cromme kan ha hvert fall ha kjent til korrupsjonen før han overtok etter at toppsjef og styreformann måtte gå.

Les mer om: