Nye minnemoduler rommer dobbelt så mye

Samsung lover redusert strømforbruk og plassbehov for servere.

Nye minnemoduler rommer dobbelt så mye

Samsung lover redusert strømforbruk og plassbehov for servere.

Samsung kunngjorde i går at selskapet har utviklet verden første DDR3 minnemodul for servere med en kapasitet på 32 gigabytes.

- Sammenlignet med 8 gigabyte minnemodulene som brukes i dagens servere, slår vår nye modul flere flyer i en smekk med fire ganger tettheten ved betydelig lavere effektnivåer og uten økning i det totale plassbehovet, sier Jim Elliot, sjef for markedsføring av minne i Samsung Semiconductor, i en pressemelding.

Samsung tilbyr allerede RDIMM-er (Registered Dual Inline Memory Module) med kapasitet på 16 gigabyte.

De nye minnemodulene benytter en driftsspenning på 1,35 volt og er basert minnebrikker laget med 50 nanometers prosessteknologi.

Den 32 gigabyte store RDIMM-en består i alt av 72 minnebrikker som hver har kapasitet på 4 gigabit. Minnebrikkene er satt sammen til QDP-er (Quad-Die Package) som hver har kapasitet på 16 gigabit. Ifølge Samsung monteres 9 QDP-er på rad på hver side av et kretskort, noe som ifølge selskapets pressemelding gir en samlet, effektiv kapasitet på 32 gigabytes.

Samsung DDR3 RDIMM med kapasitet på 32 GB.
Samsung DDR3 RDIMM med kapasitet på 32 GB.

Samsung viser til tall fra IDC som mener at markedet for DDR3-minne utgjør 29 prosent av det totale DRAM-markedet i år, men vokse til 75 prosent av det totale DRAM-markedet i 2011. Samtidig mener IDC at DDR3-minnebrikker med kapasitet på 2 gigabit eller høyere vil bli langt vanligere. I 2009 vil slike minnebrikker utgjøres tre prosent av markedet, men dette vil ifølge analyseselskapet øke til 33 prosent i 2011, målt i antallet leverte bit.

Til toppen