BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nye mobillisenser til høsten

Samferdselskomiteen på Stortinget stiller seg bak anbefalingene i Stortingsmelding nr. 24 som omhandler innføring av tredje generasjon mobiltelefoni (UMTS).

Frode Eriksen
31. mars 2000 - 11:04

Det betyr at Stortinget trolig rekker å behandle saken før påske, at lisensene blir utlyst før sommeren og at tildelingen av lisenser kan skje i høst.

Samferdselskomiteen anbefalte torsdag kveld utlysning av fire konsesjoner for tredje generasjon mobiltelefoni, (UMTS - Universal Mobile Telephony System).

- Vi prøvde å gjøre oss ferdige med denne saken så raskt som mulig, til tross for regjeringsskiftet, sier Ellen Gjerpe Hansen til Nettavisen. Gjerpe Hansen representerer Høyre og er saksordfører.

Innstillingen til Stortinget ble dermed bare en uke forsinket og saken skal etter planen behandles om to uker. Det er mobilbransjens ønske om en raskt tildeling som veier tungt når framdriften av saken opprettholdes tross regjeringsskiftet.

I innstillingen til Stortinget støtter komiteen de foreslåtte utlysningskriteriene, det vil si at søkerne bedømmes ut fra hva de i søknaden skriver at de vil foreta seg om de får tildelt frekvenser.

Telenor og NetCom får i innstillingen også medhold i sine ønsker om å slippe å måtte åpne sine nett for konkurrerende aktører, eller såkalte virituelle operatører, mot Fremskrittspartiet og Høyres syn.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra