BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nye mobilstandarder skal forenkle hverdagen

I dag må du vri på mange innstillinger for å få wap, e-post og spill på mobilen din. Dette skal det nå bli slutt på.

21. nov. 2002 - 09:30

Hittil har mobilbransjen konsentrert seg mest om tekniske sendestandarder som GSM, men disse standardene sier lite om alle tjenestene som kan overføres over telefonen. Resultatet er at du må gjennomføre kompliserte tilpasninger hvis du bytter operatør eller reiser til utlandet. Grensesnittene og hvilke innstillinger du må fylle ut, er også forskjellige.

Konsepttelefon fra Ericsson.
Konsepttelefon fra Ericsson.

Dette skal det nå bli slutt på. Deltakerne i Open Mobile Alliance (OMA) er blitt enige om syv standarder for mobiltjenester og innstillinger for disse. De syv tjenestene er mobil Internett-surfing, MMS, håndtering av digitale rettigheter, mobilt DNS-oppslag, nedlasting av programmer, signal for at du har fått e-post og diverse brukerprofiler.

Med slike standarder kan trolig både telefonene og teleselskapenes utstyr gjøres enklere å lage og å bruke.

Nå er det blitt lansert mange standarder som senere har rent ut i sanden. Men OMA blir stadig sterkere. Alliansen ble dannet av Ericsson, Motorola, Nokia og Siemens, men siden har Microsoft, Disney og mange andre kommet til.

Nå har også databransjen blitt med. Mobile Wireless Internet Forum går inn i OMA med blant andre Intel, Cisco og Hewlett-Packard på laget.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.