RESULTATERFINANS

Nye modeller ga pluss i Palm-regnskapet

Intern effektivisering og nye modeller gjorde utslaget: Palm går i pluss.

19. des. 2002 - 08:10
Palm Computing har lagt fram regnskapet for kvartalet fram til 29. november, det andre i selskapets regnskapsår. I forhold til samme kvartal i fjor gikk omsetningen med 9 prosent til 265 millioner dollar. Men driftsoverskuddet er 5,7 millioner dollar, og nettooverskuddet 3,5 millioner. I fjor ble kvartalet saldert i minus 25,2 millioner dollar, med store utgifter til restrukturering.

Palm-ledelsen sier de har senket kostnadene og effektivisert leverandørkjeden. To nye produkter som ble lansert i oktober, den rimelige Zire-modellen og den mer påkostede Tungsten T, var avgjørende faktorer for å avverge ytterligere omsetningssvikt.

Les også

Palm sier programvareavdelingen PalmSource vil utskilles som selvstendig selskap tidlig i 2003. Det ventes en nedgang i omsetningen i inneværende kvartal, til mellom 230 millioner og 250 millioner dollar, og et "beskjedent" driftsunderskudd.

Aksjekursen steg da tallene ble kjent.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.