Nye muligheter med PCI Express over kabel

Texas Instruments har utviklet en enhet som skal gjøre det mulig å fordele en PC på to mindre kabinetter.

Texas Instruments har utviklet en enhet som skal gjøre det mulig å fordele en PC på to mindre kabinetter.

Texas Instruments har denne uken demonstrert en delt PC-kabinettplattform under WinHEC 2004-konferansen. Det delte kabinettet er gjort mulig ved hjelp av TIs nye XIO2000 PCI-Express-to-PCI Bridge-enhet, som er et x1 PCI Express-grensesnitt kjøres over en kabel. Løsningen støtter full PCI Express-ytelse, det vil si 2,5 Gb/s i begge retninger. Ifølge Extreme Tech er det snakk om en standard Cat6-kabel, som gjerne benyttes i forbindelse med Gigabit Ethernet-forbindelser.

- Selv om konseptet med en "Split-Chassis PC", eller modulær PC, er blitt diskutert innen bransjen i flere år, er det først nå at vi kan demonstrere en praktisk implementering av et slik system basert på PCI Express som kjøres over en kabel, sier Dan Jensen, systemutviklingssjef ved TI, i en pressemelding.

TI mener at denne utviklingen vil gjøre det mulig for PC-leverandører å tilpasse plattformenes mekaniske design til de ergonomiske miljøene brukerne benytter. Stasjonære PC-er plasseres typisk på gulvet, og gjerne skjult slik at brukeren slipper å ha det store, støyende og kanskje ikke så vakre tårnet for nært innpå seg. Men samtidig trenger ofte brukeren fysisk tilgang til tårnet.

- Mange ganger må brukerne krabbe under et skrivbord for å komme til baksiden av PC-en for å finne en ledig kontakt, for eksempel USB eller FireWire, for så å forsøke å finne ut hvilken retning pluggen skal settes i, sier Jensen.

- Et system med delt kabinett, slik de vi demonstrerer, viser hvordan en PC-produsent kan designe en plattform som tilfredsstikker en brukers ergonomiske behov uten at det går utover ytelsen. Dette konseptet gjør det også mulig for PC-produsenter å oppgradere og variere plattformer mer effektivt, uten å måtte modifisere hovedkortet.

Også konsumentene skal ifølge TI kunne velge å oppgradere ytelsen til systemene sine på ett tidspunkt, og så velge å oppgradere tilkoblingsmulighetene til systemet på et annet tidspunkt. Dermed vil kostnadene ved en oppgradering kunne spres mer over tid.

I konseptmodellen som TI viser fram, er PCI Express x1-grensesnittet koblet til et I/O-nav ved hjelp av en kabel. Det er i dette navet PCI Express-til-PCI-broen er plassert. Denne er også knyttet til en USB vertskontroller, en kontroller for parallell ATA og en multikontroller som har grensesnitt for blant annet smartkort, FireWire, CardBus og Flash-minnekort.

Tanken er å at brukeren plasserer I/O-navet på skrivebordet og knytter alle eksterne enheter, inkludert tastatur, mus, DVD-spiller og minnekort til dette. Resten av PC-en kan da plasseres ute av syne.

Til toppen