Nye Napster-eiere vurderer comeback

Mens de tyske eks-eierne av Napster sliter med søksmål fra resten av musikkbransjen, har de nye eierne store planer for "nye" Napster. Det skal opphavsmannen sørge for.

Napster, det mest kjente fildelingsnettverket på Internett, kan få nytt liv. Tyske Bertelsmann prøvde å pumpe inn mange millioner kroner for å få til et legalisert nettverk som nettbrukerne kunne abonnere på.

Det gikk dårlig, og i dag sitter Bertelsmann kun igjen med den sure svie i form av søksmål fra musikkkomponister og andre opphavshavere.

Ifølge BBC.co.uk er det likevel en mulighet for at Napster kommer til å leve videre med en annen eier. Roxio, et selskap som lager programvare for CD-brennere, kjøpte navnet og rettigheten til patentene for fem millioner dollar, det vil si 35,2 millioner kroner i november i fjor.

Grunnleggeren av Napster, Shawn Fanning, er hentet inn som konsulent og skal prøve å få igang hjulene på en tjeneste som stoppet den ulovlige fildelingen sommeren 2001. På det meste hadde Napster 60 millioner brukere.

Roxio har muligheten til å gå såpass hardt ut, uten å være redd for mulig erstatningsansvar i etterkant. BBC skriver at dette var en av forutsetningene da de skaffet seg de immatrielle verdiene i tjenesten.

Og Napster er ikke den eneste som varsler comeback blant gamle dotom-satsinger på musikkfronten. Mandag kom meldingen om at e-handelstjenesten Boxman muligens kommer på nett igjen.

Til toppen