Nye Nokia-telefoner i salg neste uke

Nokias nye toppmodell, kameratelefonen 7650 og mange andre kommer nå endelig i salg. Her er prisene og planene for resten av året.

En rekke av telefonene Nokia har lansert i løpet av vinteren og våren kommer nå endelig i salg i løpet av neste uke. digi.no har fått en gjennomgang av Nokias salgsstart:

Allerede i november lanserte Nokia sin første "bildetelefon" 7650, som kombinerer et digitalt kamera og MMS-funksjonalitet (Multimedia Messaging Services). Digitalkameraet har VGA-oppløsning, og i telefonen finnes også et fotoalbum for lagring av bilder, og en stor 176x208 pixel fargeskjerm. Når brukeren har valgt et bilde, skrevet en tekst, og lagt ved en lydfil, kan en multimediebeskjed sendes direkte til en annen MMS kompatibel terminal, og også til mottakers e-postadresse. Det avanserte grafiske brukergrensesnittet og en joystick med 5-veis navigering gjør det enkelt og raskt å bruke denne nye telefonen.

7650 fungerer for både GPRS (General Packet Radio Service) og HSCSD (High Speed Circuit Switched Data), har WAP, trådløs Bluetooth og infrarød forbindelse, e-post, MIDP Java-støtte, håndfri-høyttaler og stemmeaktivert oppringing-funksjon. Operativsystemet er Symbian, noe som åpner for individualisering og oppgradering senere. Vekten er 154 gram, taletiden er på inntil 4 timer med standbytid på inntil 10 døgn.

Les mer om 7650:

Neste uke kommer telefonen endelig i salg. Den store mobil og PDA-forhandleren Idedata har satt prisen til 6440 kroner inkludert moms.


Også Nokia 8910 kommer i salg i neste uke. Dette er en designtelefon laget i titan med Bluetooth og GPRS. Også de enklere 3410 og 3510 samt PC Card D211 kommer i salg til neste uke. D211 gir lommedatamaskiner og bærbare PCer WLAN, GPRS og GSM-kommunikasjon i ett kort til en pris på rundt 4000 kroner.

Nokia 6610 (lansert i forrige uke) og 7210 kommer i salg i september.

Les også

I går la Nokia-sjef Jorma Ollila også frem aggressive planer for resten av året. Han lover å lansere (ikke få i salg) totalt 30 telefoner i løpet av 2002, men dette vil inkludere modeller for både Europa, Asia og Nord-Amerika. Det ligger likevel an til en høyt lanseringstempo i Europa. Nokia lover 10 fargeskjermsmodeller og forteller at halvparten av telefonene de lanserer i år vil kunne sende og motta MMS-beskjeder.
Til toppen