AVTALER & KONTRAKTER

Nye norske IT-kontrakter i India

IT-delegasjonen som var i India med næringsministeren, kom hjem med nye kontrakter.

10. feb. 2005 - 10:08

Stadig flere norske IT-selskaper velger å sette ut tjenester til lavkostland. Blant de mest populære land er India. I forrige uke var det syv norske IT-bedrifter sammen med IKT-Norge, Abelia og næringsminister Børge Brende på besøk i Delhi og Bangalore.

24SevenOffice (tidligere Kontorplassen), EDB Business Partner, ErgoGroup, HP Norge, Digimaker, Corporater og Oracle Norge var blant de norske IT-bedriftene som var med i delegasjonen.

– Det ble gjort mye handel i forrige uke og flere norske selskaper har opprettet egne outsourcingskontrakter, forteller nestleder i IKT-Norge, Fredrik Syversen til digi.no.

Det er spesielt Kontorplassen, som nå har skiftet til det internasjonale navnet «24SevenOffice», som har gjort store framstøt i India.

24SevenOffice som leverer ERP-løsninger via web har etablert eget kontor i provinsbyen Chennai. Indere gjør outsourcingsoppgaver for 24/7Office som for eksempel skanning av fakturaer. 24SevenOffice benytter seg også av indere for telesalg til det britiske markedet, som ringer kundeprospekter i England og setter opp møter.

Bangalore har etter hvert blitt selve IT-senteret i India og det skjer også mye aktiviteter i Delhi. Syversen mener det kan være smart å gjøre som 24SevenOffice og velge en provinsby som kan presse prisen noe ned fra de mest populære sentrene. De indiske lønningene kan være en sjettedel av det man betaler i Norge.

I tillegg har Digimaker etablert et datterselskap i Bangalore. Den norske utviklingssjefen har nå bosatt seg i Bangalore og bygger opp en stab av indere som skal jobbe og utvikle portaler for norske kunder.

    Les også:

Også Corporater underskrev kontrakt i forrige uke og åpnet et kontor med telesalg og support til det amerikanske markedet fra India.

For Ebookers i Oslo, sitter seks norske jenter i Delhi og håndterer telefonhenvendelsene fra Norge. De norske jentene får tildelt leilighet av arbeidsgiver i Delhi og blir fraktet og hentet til arbeidsplassen. Arbeidstiden er i Delhi fra 1400 til 2200 for å tilpasse norske tidsforhold.

Kontraktstiden løper på ett år av gangen, og det er et rikt europeisk samfunn i Delhi med tilsvarende utveksling av mennesker fra 20 europeiske land som jobber for Ebookers internasjonalt.

Men den frie flyten av tjenester og mennesker stopper ikke her. India har i tillegg selv valgt å outsource til åtte selskaper i Ungarn, Baltikum og Øst-Europa.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.