SKADEVARE

Nye Norton-produkter med fokus på ytelse

Antivirus-løsninger generelt stjeler mye ytelse. Symantec lover en kraftig forbedring.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. sep. 2007 - 13:39

I tillegg til kostnaden for programvaren og abonnementet, er tap av ytelse trolig den viktigste årsaken til at mange ikke bruker antivirusløsninger. For mange går dette bra, dersom de er forsiktige nok, mens andre har det med å overvurdere sine egne kunnskaper og til slutt går på en smell.

Symantec, som historisk ikke har vært mest kjent for å levere løsninger som ikke påvirker den generelle systemytelsen, begynte med 2007-utgaven av selskapets produkter å redusere ressursbruken til sikkerhetsproduktene. Dette arbeidet skal selskapet ha bygget videre på i 2008-utgavene av Norton AntiVirus og Norton Internet Security-pakken, som kommer på markedet i Norge i disse dager.

- Vi har også arbeidet hardt for at våre program skal få bedre ytelse, slik at brukeren ikke vil merke all avansert beskyttelsesteknologi som jobber i bakgrunnen, sier Marvin Turkia, Nordic Sales Manager hos Symantec, i en pressemelding.

Symantec lover at Norton Internet Security 2008 har 15 prosent raskere oppstart, 22 prosent raskere respons fra brukergrensesnittet og 39 prosent raskere hurtigskanning enn 2007-utgaven av produktet.

I en test selskapet selv har utført på en eldre Pentium 4-maskin uten Hyper-Threading ,Windows XP SP2 og med kun 256 MB minne , skal slikt som oppstartstid, minnebruk, tidsforbruk ved full skanning, responsen til brukergrensesnittet og nedlastingshastigheter være mellom 12 og 69 prosent bedre enn gjennomsnittet til ni konkurrerende Internett-sikkerhetsprodukter.

Symantec har ikke oppgitt hvilke produkter dette er, og siden tallene kun viser Norton-produktenes ytelse i forhold til gjennomsnittet, kan det godt tenkes at noen av de konkurrerende produktene slå Symantecs på minst ett av disse områdene.

Blant de andre nyhetene i de nye Norton-produktene er Norton Identity Safe, som er en komponent som skal beskytte mot programmer som leser tastaturinntastinger (keyloggers). Komponenten skal gi brukeren kontroll over informasjonen som deles ut til websidene og lagre denne informasjonen på en sikker måte, uten at brukeren trenger å taste den inn mer enn én gang. Flere nettlesere tilbyr lignende funksjonalitet, men kanskje ikke med like god sikkerhet.

Den innebygde supportløsningen skal ha blitt bedre og gir direkte tilgang til teknisk support via e-post eller chat direkte fra brukergrensesnittet til sikkerhetsløsningen.

Begge de to produktene kartlegger tilkoblede enheter og overvåker andre maskiner i nettverket hvor de samme produktene er installert. Norton Internet Security 2008 tilbyr dessuten denne funksjonaliteten for trådløse nettverk og varsler brukeren dersom vedkommende kobler seg til et usikkert, trådløst nettverk.

Begge produktene tar dessuten i bruk en teknologi Symantec kaller Sonar. Den er oppførselsstyrt og skal beskytte mot ny, ondsinnet kode før de er blitt analysert av Symantecs laboratorier.

Pakken Norton Add-on er tilgjengelig for frivillig nedlasting for brukerne av begge de nye produktene. Pakken inkludert løsninger for antispam og foreldrekontroll.

Norton Internet Security inkluderer alt som følger med i Norton Antivirus, men dessuten også en rootkit-beskyttelse og Threat Interceptor, som omfatter en inntrengningsbeskyttelse, generisk beskyttelse mot sårbarhetsangrep og Browser Defender.

Browser Defender skal beskytte mot nye og økende truser som utnytter sårbarheter i nettleseren. Dette gjelde blant annet det som kalles drive-by-nedlastinger, som kan skje når et tilsynelatende sikkert nettsted har sårbarheter som det mulig for ondsinnede å sende over spionvare eller trojanere, selv om brukeren ikke klikker på noe. Stort sett gjøres dette ved hjelp av elementer, for eksempel iframes, som skjules i innholdet til en webside. Dette krever dessuten at det er sikkerhetshull i nettleseren som kan utnyttes.

digi.no skrev nylig om et slikt tilfelle på en webside hos norske EDB.

De to nye produktene kan benyttes av brukere med Windows XP SP2 og Vista.

Veiledende utsalgspris for Norton AntiVirus 2008 er 599 kroner, mens Norton Internet Security 2008, som kan brukes på inntil tre PC-er samtidig, koster 699 kroner. Begge prisene inkluderer et år med sikkerhetsoppdateringer.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.