UTVIKLING

Nye Office 365-muligheter for utviklere

Åpner for enklere integrasjon i web- og mobilapper.

Utviklere av applikasjoner til Android og iOS er blant dem som nå skal kunne integrere Office 365-tjenester på en enklere måte enn tidligere.
Utviklere av applikasjoner til Android og iOS er blant dem som nå skal kunne integrere Office 365-tjenester på en enklere måte enn tidligere. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. okt. 2014 - 15:27

Microsoft avduket i går et sett med nye verktøy for utviklere til å bygge applikasjoner som er integrert med Office 365-plattformen.

Blant annet har Microsoft nå gjort REST-baserte programmeringsgrensesnitt for e-post, filer, kalender og kontakter allment tilgjengelig for blant annet webutviklere. Det jobbes med å utvide dette til også å inkludere blant annet oppgaver, Yammer og Office Graph.

I tillegg har Microsoft nå lansert SDK-er (Software Development Kit) for Android og iOS, noe som skal gjøre det enklere å integrere Office-tjenester inn i mobilapplikasjoner til disse plattformene.

For Android-utviklere tilbyr Microsoft nå også en egen MS Open Tech Tools plugin for IntelliJ og Android Studio. Den gir også tilgang til Azure Mobile Services og push-varsler.

SDK-en for iOS støtter foreløpig bare Objective-C, men også støtte for Swift skal være underveis.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.