Nye Opera blir stadig mer komplett

I dag kom versjon 20.

Nye Opera blir stadig mer komplett
Skjønnhet er det uttrykte hovedmålet når Opera designes. Bilde: Opera Software

Nettleseren Opera har gått gjennom en vanskelig og tidkrevende forvandling etter at Opera Software bestemte seg for å droppe layoutmotoren Presto og å basere nettleseren på Googles Blink- og Chromium-prosjekter i stedet. Opera 15, som var den første utgaven med de nye komponentene, manglet mye av den funksjonaliteten som har vært kjennemerkene Opera da den kom i februar i fjor. Derfor er Opera 12 fortsatt tilgjengelig for nedlasting, selv om denne versjonen ikke har blitt oppdatert siden juli i fjor.

I mellomtiden har Opera Software med et par måneders mellomrom kommet med nye versjoner hvor stadig mer av funksjonaliteten til Opera 12 har blitt flyttet over i den nye generasjonen.

I dag ble Opera 20 lansert til Windows og OS X. Under skallet er det mye felles med Chrome 33, inkludert V8-motoren, så det meste av nyheter i Opera 20 er å finne i brukergrensesnittet. Der er det gjort en rekke mindre forbedringer.

– En veldesignet nettleser gjør at du får mest mulig ut av weben, samtidig som at den er raffinert og elegant, er hovedbudskapet fra Sebastian Baberowski, direktør for Operas desktop-produkter.

– For å oppnå dette bruker interaksjonsdesignere mange timer på gjøre hvert aspekt ved samhandling glattere og penere, sier Baberowski i en pressemelding.

Finpuss

Den nye versjonen skal i større grad enn tidligere være integrert med operativsystemenes utseende og funksjonalitet. Det er nå mulig å dra bokmerker mellom Speed Dial og bokmerkeraden.

Både Speed Dial, Stash og Discover har fått egne menyelementer, i stedet for at de må åpnes fra en ny fane. Det skal nå være mulig velge mindre størrelse på miniatyrbildene i Speed Dial.

Det loves bedre skjermbilder i Stash, raskere lasting av temaer, et nytt ikon for markering av ugyldige nettstedsertifikater, samt forbedret installasjon av utvidelser.

Opera 20 kan lastes ned fra denne siden.

    Les også: